ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Το μήνυμα του δημάρχου για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ενόψει του εορτασμού της Επετείου του Πολυτεχνείου ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, κ. Σταύρος Κασιμάτης, έστειλε το δικό του μήνυμα.

Αναλυτικότερα:

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης, σαράντα ένα χρόνια μετά, παραμένει ζωντανή στη μνήμη του ελληνικού λαού.

Το μήνυμα της αποκτά νέο περιεχόμενο, αφού τα τελευταία χρόνια καταρρέουν οι κοινωνικές κατακτήσεις και βεβαιότητες της μεταπολίτευσης.

Η νέα γενιά συνθλίβεται σήμερα από την ανεργία. Οι ελπίδες και τα όνειρα της ματαιώνονται. Η δημόσια παιδεία υποβαθμίζεται διαρκώς, αφού επί δεκαετίες δεν δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα.

Μετά από πολύχρονη ηθική κρίση,οι βιαίες οικονομικές περικοπές, η υπερφορολόγηση, η ύφεση που βιώνει η κοινωνία έχουν οδηγήσει στην απελπισία μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας και απειλούν τον κοινωνικό ιστό.

Το σύνθημα για «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» συμβολίζει σήμερα τις διεκδικήσεις για αλλαγές των πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος της πλειονότητας της κοινωνίας. Την ανάγκη λήψης μέτρων κοινωνικής προστασίας, δίκαιων μεταρρυθμίσεων με προστασία των θεσμών, την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Τη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν ξανά στη νεολαία μας να ονειρεύεται και να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον.

Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.