ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Μήνυμα Σταύρου Κασσιμάτη σε γονείς και μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμαρχος του δήμου Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας εύχεται καλή σχολική χρονιά. Αναλυτικά:

Αγαπητοί μαθητές, φίλοι εκπαιδευτικοί και γονείς, 

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ευχόμαστε σε όλους υγεία και δύναμη, έμπνευση, δημιουργία και πρόοδο. 

Μια ακόμη δύσκολη σχολική χρονιά ξεκινά με τις επιπτώσεις της κρίσης να είναι ορατές στις ζωές όλων μας. Παρόλα αυτά η πόλη μας διεκδικεί και κερδίζει όχι μόνο έργα που βελτιώνουν την ζωή και την καθημερινότητά μας αλλά και έργα που συμβάλλουν στην βελτίωση των υποδομών της σχολικής μας κοινότητας. 

Ένα ακόμη ολοκαίνουριο νηπιαγωγείο, το 21ο στην περιοχή του Σχιστού, είναι στην διάθεση των μικρών μας μαθητών και των οικογενειών τους, το 6ο και το 8ο Δημοτικά σχολεία που ολοκληρώθηκαν και αποτελούν ένα στολίδι για την πόλη μας, θα λειτουργήσουν από φέτος και φυσικά κατασκευάζεται το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στην Σταματοπούλου, ένα αίτημα χρόνων το οποίο γίνεται πραγματικότητα ύστερα από τις συντονισμένες πιέσεις και διεκδικήσεις μας. 

Επίσης, για μία ακόμη χρονιά, πραγματοποιήθηκαν εγκαίρως, οι απαραίτητες παρεμβάσεις συντήρησης στα σχολεία μας, χάρη στην ετοιμότητα των υπηρεσιών του Δήμου, εξασφαλίζοντας κατάλληλες συνθήκες φοίτησης για τα παιδιά μας σε ένα σχολικό περιβάλλον υγιεινό και ασφαλές. 

Τέλος, προγραμματίζουμε φέτος την επέκταση της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου μας και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση του έργου του Σχολείου αλλά και την στήριξη των οικογενειών που θίγονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.  

Είμαστε στην διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, για να στηρίξουμε, με όσες δυνάμεις έχουμε, κάθε αίτημα, κάθε πρωτοβουλία και κάθε δράση που στόχο έχουν καλύτερες συνθήκες για την εκπαίδευση και την μόρφωση των παιδιών μας.

Καλωσορίζουμε με ξεχωριστή αγάπη τα «πρωτάκια» μας. Είμαστε κοντά σας σε κάθε πρόβλημα, σε κάθε ανάγκη αλλά και σε κάθε σας επιτυχία και δημιουργική δράση. 

Καλή σχολική χρονιά και πάντα επιτυχίες στις μικρές και μεγάλες προσπάθειές σας.  

    Ο Δήμαρχος  
Σταύρος Κασιμάτης