ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Στον Νίκο Μαζιώτη σήμερα ο ανακριτής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης.

Το προγραμματισμένο ραντεβού του Νίκου Μαζιώτη με τον 27ο τακτικό ανακριτή έχει οριστεί για τη μια και μισή το μεσημέρι στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.


Στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης, όπου κρατείται ο κατηγορούμενος τρομοκράτης θα κληθεί από τον ανακριτή να δώσει εξηγήσεις για τις νέες βαρύτατες κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπος. Ωστόσο, οι αρχές δεν περιμένουν εκπλήξεις και αποκαλύψεις από την απολογία του Νίκου Μαζιώτη αφού αναμένεται να επιμείνει στην στάση της άρνησης.


Άλλωστε, ο Νίκος Μαζιώτης έδειξε τις προθέσεις του το πρωί του Σαββάτου όταν ο δικαστικός λειτουργός τον επισκέφθηκε στον Ευαγγελισμό προκειμένου να λάβει την απολογία του. Δεν θέλησε να πει στον ανακριτή ούτε το όνομα του και δηλώσει μόνο το επάγγελμα του: «Επαναστάτης».

Στο πλαίσιο της αρνητικής του στάσης εντάσσεται ,όπως εκτιμούν οι αρχές, και η επιμονή του Νίκου Μαζιώτη να μεταφερθεί, παρά την αντίθετη άποψη των γιατρών, στο νοσοκομείο των κρατουμένων στον Κορυδαλλό. Σε ένα οικείο για τον ίδιο περιβάλλον μακριά από τον Ευαγγελισμό…

Ο Νίκος Μαζιώτης, μάλιστα, ήταν τόσο αποφασισμένος να φύγει από τον Ευαγγελισμό που υπέγραψε ο ίδιος έγγραφο αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη μεταφορά του, λίγες μόνο ώρες μετά το σοβαρό χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη μετά τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τους αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας.

Τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών σε ειδικό θάλαμο εκεί όπου πολλές φορές, στο παρελθόν, έχει κρατηθεί και ο Σάββας Ξηρός ο οποίος, όπως είναι γνωστό, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πάντως, η λίστα με τα αδικήματα που καλείται να απολογηθεί ο ήδη καταδικασμένος σε -κατά συγχώνευση- 25ετη κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" Νίκος Μαζιώτης μετά την πρόσφατη σύλληψη του στο Μοναστηράκι είναι μεγάλη. Συγκεκριμένα σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για:

Απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας - παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ´ εξακολούθηση - οπλοχρησία κατ´ εξακολούθηση - παράβαση του νομού περί εκρηκτικών υλών - ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συναυτουργία από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, από μια εκ των οποίων (ληστεία) προέκυψε βαριά σωματική βλάβη - εγκληματική οργάνωση - υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης - πλαστογραφία μετά χρήσεως - διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ´ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ´ εξακολούθηση - εμπρησμός εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα.


Πηγή: Parapolitika.gr


ΌΛΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ ΕΔΩ


Διαβάστε επίσης: