Μάγδα Φύσσα για την δολοφονία του Παύλου: «Είναι ένας εφιάλτης που δεν έχει τελειωμό»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τρία χρόνια έχουν περάσει από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενός νεαρού ανθρώπου που έγινε σύμβολο κατά του φασισμού. Όλα αυτά όμως δεν έχουν σημασία για την μητέρα του. Η κα Μάγδα Φύσσα δεν έχει εδώ και τρία χρόνια το παιδί της, την ζωή του οποίου έκοψε άδικα ένα μαχαίρι που είχε στα χέρια του ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Η Μάγδα Φύσσα μίλησε σήμερα στον Athina 984 και όλα όσα είπε είναι συγκλονιστικά. Περιέγραψε τις στιγμές που έμαθε ότι έχασε το σπλάχνο της, μίλησε για την δίκη που έχει τραβήξει πολύ για την ανυπαρξία μεταμέλειας εκ μέρους των δραστών αλλά και για την συμπαράσταση των λίγων εκ μέρους των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Όμως, η κα Μάγδα Φύσσα, μίλησε και για τα νέα παιδιά, αυτά που όλες αυτές τις μέρες ήταν δίπλα της και για την αισιοδοξία που της μετέδωσαν.

«Ούτε στα πιο φρικτά μου όνειρα δε φανταζόμουν ότι θα ζούσα τέτοιο βράδυ»

«Στις 17 θυμάμαι τον Παύλο μου να είμαστε στο σπίτι. Φεύγουν να πιουν καφέ με τα παιδιά και θα βλέπανε στη συνέχεια την μπάλα. Δε θα τον έβλεπα το βράδυ, του είπα να περάσεις καλά και θα τον έβλεπα το πρωί με τον καφέ. Ούτε στα πιο φρικτά μου όνειρα δε φανταζόμουν ότι θα ζούσα τέτοιο βράδυ», δήλωσε για το βράδυ της δολοφονίας του γιού της Παύλου, η μητέρα του Μάγδα Φύσσα.

«Μαχαίρωσαν τον Παύλο στην Τσαλδάρη, έτσι ειδοποιήθηκε ο πατέρας του. Είναι ένας εφιάλτης που δεν έχει τελειωμό, περιμένεις πότε θα ξυπνήσεις αλλά δεν ξυπνάς. Αυτό που έλεγα μέσα μου ήταν «ας είναι στην εντατική, να τον βρω ζωντανό». Είναι αυτή η ρημάδα η ελπίδα, που περιμένεις και λες ότι κάτι θα γίνει».

Συνεχίζοντας την συγκλονιστική της αφήγηση για το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου, η κυρία Φύσσα δήλωσε :«Στο νοσοκομείο όταν έφτασα, κανείς δεν μου έλεγε τίποτα. Ποιός θα τολμούσε να το ξεστομίσει. Μια ψυχολόγος που ήταν εκεί έκλαιγε, κάποια στιγμή ένας γιατρός μου είπε ότι ο Παύλος δεν ήταν ζωντανός. «Μαχαιρώθηκε στην καρδιά», μου είπε, «Ο δολοφόνος ήταν επαγγελματίας και πιάστηκε, το έκανε η Χρυσή Αυγή. Ηταν τρείς τα ξημερώματα. Δεν θυμάμαι να αισθάνθηκα τίποτε για το δολοφόνο του παιδιού μου, σκεφτόμουν πως θα ζήσω χωρίς τον Παύλο».

Αναφερόμενη στο δολοφόνο του γιού της, Γιώργο Ρουπακιά, η κυρία Φύσσα αναρωτήθηκε:«Πόση άνεση είχε μέσα στο αστυνομικό τμήμα ο Ρουπακιάς; Στην κατάθεσή του είχε πεί ότι τον άφησαν να μπεί στον τρίτο όροφο του αστυνομικού τμήματος χωρίς συνοδεία. Τι είχε στο μυαλό του; Τι του είχαν τάξει; Όλα άρχισαν να ξετυλίγονται όταν πήγαν στη Γ.Α.Δ.Α. Δικάζεται η Χρυσή Αυγή. Αφορά όλους μας και όλα, δε θα ήμασταν μόνο εκεί για τη δολοφονία αλλά και για τα υπόλοιπα αδικήματα και συμπαράσταση στους ανθρώπους».

Είπε ακόμα ότι η δίκη έχει τραβήξει πολύ. «Δεν είναι τόσο τα φώτα είναι ότι ξεθωριάζει η υπόθεση. Τον πρώτο καιρό οι μάρτυρες θυμόντουσαν καλύτερα τις φυσιογνωμίες. Αυτό το κομμάτι θα ξεθωριάσει κάπως. Ξέρουμε ότι θα καθυστερήσει κι άλλο. Θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει. Δεν έχουμε φτάσει ούτε καν στη μέση.  Ξαφνικά πρέπει να γίνουμε δικηγόροι και συνταγματολόγοι. Απ ότι βλέπω τα περισσότερα δικαιώματα τα έχουν εκείνοι και όχι εμείς. Τρώνε τον χρόνο. Εχουν το δικαίωμα. Δυστυχώς».

Στο ερώτημα πως νοιώθει που συνυπάρχει μαζί τους είπε: «Είναι δύσκολο δεν μπορώ να το περιγράψω αλλά είμαι εκεί. Τρία χρόνια έχουν περάσει χωρίς τον Παύλο».

Για τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν την Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα είπε:

«Ζούμε εποχές που δεν τις είχαμε φανταστεί. Ότι θα είναι νόμιμο κόμμα και θα υπάρχει στο κοινοβούλιο. Καθένας είναι άξιος της τύχης του. Όλα ξεκινούν από την παιδεία και όχι από την ανέχεια όπως λένε κάποιοι. Και τι σημαίνει φασισμός. Και όχι όλα αυτά που τους λένε για την πατρίδα και την Ελλάδα. Δεν την αγαπούν την χώρα τους. Αν την αγαπούσαν δεν θα ήταν φασίστες».

Στο ερώτημα αν είδε μεταμέλεια από τους δράστες είπε:

«Δεν είδα καμία μεταμέλεια. Όχι. Ούτε συγγνώμη. Είναι προκλητικοί. Με τις πλάτες κάποιων το παίζουν και τσαμπουκάδες. Και απο τον δολοφόνο καμια μεταμέλεια. Υπάρχουν και εκείνοι που μας συμπαραστέκονται αλλά βλέπουμε αυτές τις φάτσες στην γειτονιά και περνούν και κάτω από το σπίτι μας. Είναι τόσο προκλητικοί. Αν νομίζουν ότι θα μας τρομάξουν είναι γελασμένοι. Με κοιτούν ειρωνικά μου χασκογελούν περίεργα. Εγώ έχω χάσει τον Παύλο μου δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά. Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οχι μονο για τον δολοφόνο αλλά και γι' αυτόν που όπλισε το χέρι του. Θέλω να πληρώσουν».

Για το αν επικοινώνησε μαζί της κάποιος από τα άλλα κόμματα είπε:

«Καμία επαφή και τίποτα δεν είχαμε μέχρι που ξεκίνησε η δίκη. Δεν ήταν το ζητούμενο αυτό βέβαια. Συμπαράσταση δεν είχαμε όχι. Όταν δώσαμε την συνέντευξη τύπου για την δίκη εισακούσθηκε το αίτημά μας. Ενα κομμάτι είναι αυτό και ένα άλλο κομμάτι είναι ότι δεν φάνηκε και δεν θέλει να φάινεται είναι ότι από το 2014 που ανέλαβε δήμαρχος Κερατσινίου ο κ. Βρεττάκος είδαμε συμπαράσταση και την βοήθειά τους χωρίς να θέλουν τα φώτα. Θα γίνουν και άλλα για τον Παύλο. Εκεί υπάρχει μια βοήθεια».

Στο ερώτημα τι σκεφτόταν ότι άφησε πίσω του ο γιός της είπε: «Αυτό που ήθελε και που είχε δώσει αγώνα ήταν η εκδήλωση που κάναμε χθες το Rap Masters Festival. Και είπαμε ότι αυτό είναι το σίγουρο που ξέραμε ότι το θέλει».

Στο τι θα έλεγε στους νέους: «Να έχουν ανοικτούς ορίζοντες. Το μυαλό τους ανοικτό. Ελευθερία. Αν κατανοήσουμε όλοι τι σημαίνει ελευθερία θα βλέπαμε τα πράγματα διαφορετικά. Εχω εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά. Καθαρές φάτσες και καθαρά μάτια».