ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η Θηβών το 1958 με ιστορικά λεωφορεία και…μουλάρια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο φωτορεπόρτερ Φώτης Φλώρος ήταν ο άνθρωπος που κράτησε ζωντανές μνήμες από το 5ο ΚΤΕΛ που βρισκόταν στην οδό Θηβών 40, στην Παλιά Κοκκινιά. 

Δεν υπήρχε γιορτή ή επίσημο γεγονός χωρίς να λείπει ο «φωτογράφος», το οποίο συμπαθούσε ο αείμνηστος (και ίσως καλύτερος) πρόεδρος Χρήστος Πλαταράς.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε φωτογραφία που τράβηξε ο Φλώρος στο σημείο που η οδός Ρετσίνα προεκτείνεται στη λεωφόρο Θηβών με θεωρητικό όριο τις γραμμές των Σιδηροδρόμων Ελληνικού Κράτους (ΣΕΚ), δηλαδή των τραίνων που συνέδεαν με δίκτυο σταθερής κανονικής τροχιάς τον Πειραιά (σταθμός Αγίου Διονυσίου) με τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στο κάδρο που πέρασε στην ιστορία φαίνεται το 93 του 5ου ΚΤΕΛ, ένα Volvo B63506 με αμάξωμα που έφτιαξε ένας αδικημένος μάστορας της αμαξοποιΐας, ο Ηλιόπουλος. Πιο δίπλα φαίνεται ένας συμπαθής ποδηλάτης με ζωγραφισμένη την αγωνία του μεροκάματου στο πρόσωπό του.

Πιο πίσω το μουλάρι με τα λαχανικά του πλανόδιου μανάβη και μια τρίκυκλη μοτοσυκλέτα που συνήθως μετέφερε πάγο. Στο ρεύμα ανόδου της Θηβών διακρίνονται ένα «χασανιώτικο» με αμάξωμα Ταγκαλάκη κι ένα κουκλίστικο Mercedes OP-315 με αμάξωμα «Βιαμάξ».