ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Λουκά Τζανή στο ΡΕΠΟΡΤΑΖ της Piraeus Press για τα προσφυγικά της Δραπετσώνας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα της Piraeus Press με θέμα τα ετοιμόρροπα και πλήρως εγκαταλελειμμένα προσφυγικά στη Δραπετσώνα, που αποτελούν απειλή για τη σωματική ακεραιότητα των περαστικών.

Τη δική του απάντηση δίνει ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, μέσω του Γραφείου Τύπου του Δήμου, την οποία και σας μεταφέρουμε αυτούσια!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


Σχετικά με το δημοσίευμα του piraeuspress.gr, με τίτλο «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: Κινδυνεύουν πολίτες από τα ετοιμόρροπα προσφυγικά κτίρια» θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  για τα εξής:

Το συγκεκριμένο ιστολόγιο θεωρείται δικαίως ένα από τα έγκυρα site/portal/blogs της ευρύτερης περιοχής,  το οποίο δεν συνηθίζει να δημοσιεύει ανυπόστατα πράγματα, ωστόσο πιστεύουμε πως στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ βιαστήκατε να προβείτε σε επικριτικά και άδικα σχόλια εναντίον του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή, χωρίς πρώτα να ενημερωθείτε από τον ίδιο για τις κινήσεις που έχει προβεί για το τόσο σημαντικό θέμα που – πολύ καλά κάνατε – και αναδείξατε.

1ον) Ο κ. Λουκάς Τζανής ήταν εκείνος που στον τρίτο μήνα της θητείας του, αμέσως μετά τις εκλογές, κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες με την καθοριστική βοήθεια της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Βάνας Δατσέρη, ώστε οι σεισμοπαθείς μετά από πάρα πολλά χρόνια να μεταφερθούν επιτέλους στα νέα διαμερίσματα τους, γεγονός για το οποίο οι ίδιοι οι κάτοικοι τον ευχαρίστησαν δημόσια με επίσημο έγγραφο…

2ον) Θεωρούμε ότι για την παραβατικότητα στις πόλεις, οι τελευταίοι που ευθύνονται είναι οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικές αρχές.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός, πως παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις και εκκλήσεις του Δημάρχου στις αρμόδιες αρχές, για την παραβατικότητα σε πολλά σημεία της πόλης, ώστε να παρέμβουν, στις περισσότερες περιπτώσεις οι αρχές (ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, λόγω των τραγικών ελλείψεων και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνικές υποδομές (Περιπολικά). Η Δημοτική αρχή έχει απευθυνθεί εκατοντάδες φορές και στις Αστυνομικές αρχές, αλλά και σε άλλες αρχές που έπρεπε να επέμβουν αυστηρά και να πάρουν διοικητικά μέτρα, ώστε να μην υπάρχει το θλιβερό αυτό φαινόμενο, που αναδείξατε. Μάλιστα το φαινόμενο της παραβατικότητας στις πόλεις, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχει ενταθεί κατακόρυφα τον τελευταίο καιρό λόγω και της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας.

3ον) Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής ξεπερνώντας πολλές φορές τον ρόλο του, σε θέματα παραβατικότητας έχει προβεί ΑΚΟΜΑ και σε μέτρα αντιμετώπισης. Επί του προκειμένου όμως, με αλλεπάλληλα έγγραφα και ενέργειες ενημέρωσε έγκαιρα τις αρμόδιες αρχές, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, όχι μόνο οι περίοικοι της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά και διερχόμενοι πολίτες. Γι’ αυτό το λόγο προκάλεσε στις 24 του μηνός σύσκεψη με τις αστυνομικές αρχές και με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Σε χρόνο ρεκόρ εξασφάλισαν τα κονδύλια και ανατέθηκαν οι εργασίες οι οποίες ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να καλυφθούν με ασφαλή τρόπο τα επικίνδυνα σημεία των σεισμόπληκτων πολυκατοικιών του συνοικισμού Καππαδοκία. Αποφασίστηκε να εκδιωχτούν όλοι οι παραβατικοί, αλλά και κάτοικοι που δεν επιθυμούσαν να πάνε στις νέες πολυκατοικίες και ο συγκεκριμένος χώρος  να σφραγιστεί με απόλυτη ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα τραυματισμού κάποιου διερχόμενου πολίτη, αλλά και νέας εισβολής παραβατικών στο συγκεκριμένο χώρο.


Διαβάστε επίσης:

Η Αστυνομική Διεύθυνση Δραπετσώνας απαντά στον Λουκά Τζανή για τα εγκαταλελειμμένα της Δραπετσώνας

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: Κινδυνεύουν πολίτες από τα ετοιμόρροπα προσφυγικά κτίρια (Φωτορεπορτάζ)