Μητσοτάκης κατά κυβέρνησης για το παράκτιο μέτωπο στη Δραπετσώνα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έντονη κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με το άρθρο 28 του πολυνομοσχεδίου, που αφορά στο παράκτιο μέτωπο της Δραπετσώνας, εξέφρασε κατά την τοποθέτησή του στην ολομέλεια της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, με την οποία αλλάζει η χρήση γης σε μια έκταση 640 στρεμμάτων, «χάνεται η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για μια μεγάλη ανάπλαση», ενώ υποστήριξε πως τα 100 από τα στρέμματα αυτά ανήκουν στον ΟΛΠ και με τις αλλαγές στις χρήσεις γης, μειώνεται το τίμημα.

«Υπήρχε η δυνατότητα για σημαντική αστική ανάπτυξη με εμπορικές χρήσεις, είχε προταθεί ακόμα και η δημιουργία πίστας “Formula 1”, σχέδιο που θα μπορούσε να προσελκύσει επενδυτές και αντί γι’ αυτό, αποφασίσατε να κάνετε ένα χώρο πρασίνου χωρίς να έχετε τα χρήματα για να το κάνετε», είπε και καταλόγισε στην κυβέρνηση, ότι δεν κατανοεί τους κανόνες με τους οποίους κινούνται οι ξένοι επενδυτές και γι’ αυτό δεν μπορούν να έρθουν ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

«Όταν ο ιδιωτικός χώρος λειτουργεί χωρίς προγραμματισμό καταναλώνονται οι φυσικοί πόροι και οι κοινωνικοί πόροι και αναιρούνται οι όροι που είναι αναγκαίοι για να μπορέσει να λειτουργήσει», υποστήριξε απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φαμέλλος.

Ο κ. Φαμέλλος τάχθηκε υπέρ ενός μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο θα διατηρεί την ισορροπία των ανθρώπινων και των φυσικών πόρων, και προσέθεσε ότι αν και η Νέα Δημοκρατία τάσσεται υπέρ του ιδιωτικού μοντέλου ανάπτυξης, μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος για διάλογο.

Πηγή: Newsbomb.gr