Σφραγίζουν τις εργατικές κατοικίες στη Δραπετσώνα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δικαίωση του ρεπορτάζ που ξεκίνησε πριν μήνες το Piraeuspress.gr σχετικά με την επικινδυνότητα των εργατικών κατοικιών στη Δραπετσώνα.
 
Τότε επισημαίναμε τον κίνδυνο για απώλειες ανθρώπινων ζωών και ζητούσαμε παρέμβαση του Δήμου και της Περιφέρειας.
 
Μετά και το τελευταίο συμβάν με την μεγάλη πυρκαγιά, που λίγο έλειψε να κοστίσει τις ζωές των μεταναστών που κατοικούσαν στα ερείπια της Δραπετσώνας, η Περιφέρεια Πειραιά αναλαμβάνει δράση σφραγίζοντάς τις.
 
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:
 

Σε χρονίζουσα ανθυγιεινή εστία, επικίνδυνη πρωτίστως σε βάρος των διαμενόντων αλλά γενικότερα και των περίοικων, έχει μετατραπεί το συγκρότημα εργατικών κατοικιών «Καππαδοκία» επί των οδών Μ. Μπότσαρη- Ψαρρών- Σωκράτους, στη Δραπετσώνα.

Αυτό διαπιστώθηκε σε αυτοψία ελεγκτών της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβάλλοντος Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, η οποία έγινε, μετά από έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Στην αυτοψία επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμα φορά, ότι στον τόπο διαμένουν άτομα, χωρίς στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής ενώ στους ακάλυπτους χώρους, μεταξύ των κτηρίων του συγκροτήματος, βρέθηκαν απορρίμματα, ξερά χόρτα ενώ υπήρχε και έντονη δυσοσμία, με αποτέλεσμα να ευνοείται η ανάπτυξη εντόμων και τρωκτικών.

Με βάση τα παραπάνω και όπως υποχρεούται από τη νομοθεσία, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης εξέδωσε απόφαση για την σφράγιση του συγκεκριμένου συγκροτήματος, η οποία διαβιβάστηκε στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για τις δικές τους ενέργειες.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο συγκρότημα κατοικιών, όπως προκύπτει από έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αρ. Πρωτ. 7845/ΣΤ 5.0/16-10-2014), έχει υποστεί σοβαρές βλάβες από τον σεισμό του 1999, που το καθιστούν επικίνδυνο και δεν επιτρέπεται η χρήση του, μέχρι να αποκατασταθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Βουτιά θανάτου από τον 2ο όροφο φλεγόμενου σπιτιού

ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την πολυκατοικία που ξέσπασε φωτιά στον Πειραιά

ΝΕΚΡΗ ηλικιωμένη γυναίκα στα προσφυγικά της Δραπετσώνας

Προσφυγικά Δραπετσώνας: Επιτέλους μπήκαν σκαλωσιές ύστερα από την πιέση της PP

Από θαύμα δε θρηνήσαμε νεκρό στη Δραπετσώνα! (φωτορεπορτάζ)

Η Αστυνομική Διεύθυνση Δραπετσώνας απαντά στον Λουκά Τζανή για τα εγκαταλελειμμένα της Δραπετσώνας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Λουκά Τζανή στο ΡΕΠΟΡΤΑΖ της Piraeus Press για τα προσφυγικά της Δραπετσώνας

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: Κινδυνεύουν πολίτες από τα ετοιμόρροπα προσφυγικά κτίρια (Φωτορεπορτάζ)