ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πρόταση Μητσοτάκη στον Μώραλη να είναι υποψήφιος Βουλευτής στην Α’ Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αυτή είναι η είδηση του μήνα, αν όχι της χρονιάς για τον Πειραιά!
 
 
Στο κυρίως "μενού", τους απασχόλησαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς, όπως η στασιμότητα στα έργα ΜΕΤΡΟ & ΤΡΑΜ, το κυκλοφοριακό, η αξιοποίηση σημαντικών ακινήτων, τα ανταποδοτικά από τον ΟΛΠ & την COSCO και γενικότερα, ο αναπτυξιακός ρόλος που θα έχει ο Πειραιάς στη νέα εποχή για την Ελλάδα.
 
Η ΕΙΔΗΣΗ
 
Όπως μας μεταφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έμεινε στα θέματα του Δήμου Πειραιά, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπάνω.
 
Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε μια αποστροφή του λόγου του, ζήτησε από την Γιάννη Μώραλη να είναι υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στην Α Πειραιά!

ΟΙ ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ Α ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΝ ΠΕΙ ΤΟ "ΝΑΙ" Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ

 
Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, πολλές θα είναι και οι καραμπόλες, στην περίπτωση που ο Γιάννης Μώραλης πει το μεγάλο ναι στον Κυριάκο Μητσοτάκη!
 
 

Τι θα γίνει όμως αν ο Γιάννης Μώραλης πει το ναι;

 
Τα πράγματα σε αυτή την περίπτωση θα γίνουν πιο δύσκολα για τους Μελά (Αντιδήμαρχος Πειραιά) καθαρά λόγω ιεραρχίας στο Δήμο Πειραιά και Αρβανιτόπουλο λόγω του γεγονότος ότι "συλλέγουν" ψήφους από τον ίδιο χώρο του κέντρου και σε ένα κομμάτι και του Ολυμπιακού.
 
Για τους υπόλοιπους υποψηφίους βέβαια τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα, καθώς ο Γιάννης Μώραλης θα διεκδικήσει σίγουρα μια εκλόγιμη έδρα!
 
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
 
Και το επόμενο μεγάλο ερώτημα που γεννιέται, είναι ποιος θα αναλάβει τα ηνία του Δήμου Πειραιά, στην περίπτωση που ο Γιάννης Μώραλης αποφασίσει να κατέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή.
 
Εδώ τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, αλλά πραγματικά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού εκείνοι που θα μπορούσαν να κρατήσουν ενωμένη τη Δημοτική Παράταξη Μώραλη και παράλληλα να ασκήσουν διοίκηση σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τα οικονομικά του Δήμου Πειραιά.
 
ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ
 
Το μυαλό όλων μονομιάς θα πήγαινε στο όνομα Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς αποτέλεσε και αποτελεί ηγετική μορφή της παράταξης Μώραλη.
 
Όμως, όπως ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει, στην παρούσα φάση είναι άλλες οι προτεραιότητές του, ενώ ίσως είναι πιο χρήσιμος για τον Πειραιά με το ρόλο που εκείνος έχει επιλέξει να παίζει.
 
Σίγουρα όμως, η άποψή του στο σενάριο διαδοχής, θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την επόμενη μέρα στο Δήμο Πειραιά.
 
Τα ονόματα λοιπόν που συζητιούνται στον Πειραιά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι:
 
1. Ο Χρήστος Αγραπίδης. Έχοντας πολύτιμη εμπειρία άσκησης καθηκόντων Δημάρχου και γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα του Πειραιά, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η ιδανική λύση για αντικαταστάτης του Γιάννη Μώραλη.
 
Βασικό μειονέκτημα της υποψηφιότητάς του αποτελεί το γεγονός ότι δεν είναι αρεστός από την πασοκογενή πτέρυγα της παράταξης Μώραλη αλλά και μέρους των συμπατριωτών του Μανιατών.
 
2. Ο Γιώργος Δαβάκης. Φαντάζει ως η πλέον συναινετική λύση, μιας και αυτό φάνηκε στην πράξη, κατά την εκλογή του εκ νέου ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, για 2η συνεχή θητεία. Έχει πολυετή εμπειρία ενασχόλησης με τα κοινά του Δήμου Πειραιά.
 
Βασικό μειονέκτημα που του προσάπτουν κάποιοι είναι το εάν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στα απαιτητικά καθήκοντα και ωράρια που απαιτούνται εκ της θέσεως του Δημάρχου.
 
3. Ο Πέτρος Κόκκαλης. Θα ήταν επίσης μια ενωτική επιλογή για την παράταξη Μώραλη.
Εκ των πρώτων σε σταυρούς προτίμησης εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, θα είχε κάθε λόγο να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο.
 
Βασικό του μειονέκτημα ότι δεν έχει μεγάλη πείρα με τα κοινά και ίσως δε γνωρίζει ακόμα τόσο καλά τον Πειραιά και τα προβλήματα του κέντρου και των γειτονιών.
 
4. Ο Αλέξανδρος Τζεφεράκος. Αποτελεί την έκπληξη ο διακεκριμένος Πειραιώτης Ιατρός, καθώς δεν έχει αναλάβει κάποια θέση ευθύνης στο Δήμο Πειραιά μέχρι σήμερα.
 
Βασικό μειονέκτημα οι αυξημένες απαιτήσεις του επαγγέλματός του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: