3.000 «γεύματα αγάπης» από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. για τους άστεγους του Πειραιά για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η κοινωνική δράση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά λαμβάνει χώρα στο λιμάνι του Πειραιά και στον Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας Αστέγων Πειραιά στις 24, 25, 26, 31 Δεκεμβρίου και την Πρωτοχρονιά.

Και αυτήν την Πρωτοχρονιά, η ΚΟ.Δ.Ε.Π. και ο Δήμος Πειραιά, δεν ξεχνούν τους άστεγους και μοναχικούς συνανθρώπους μας που διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά και στον Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας Αστέγων Πειραιά.

Συνολικά, τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων διανέμονται πάνω από 3.000 γεύματα αγάπης από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Στη διανομή της Πρωτοχρονιάς παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κa Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Κυριακή Μπουρδάκου, η Αντιπρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κaΑναστασία Λεωτσάκου, ο Διευθυντής Κοινωνικών Δομών της ΚΟ.Δ.Ε.Π κ. Νικήτας Κανάκης και μέλη του Δ.Σ. της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Όλες τις ημέρες της δράσης, ενεργό συμμετοχή έχει η εθελοντική ομάδα ΑΛΕΞ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της δράσης:

«Όπως κάθε χρόνο τις γιορτινές αυτές ημέρες είμαστε στο κεντρικό λιμάνι στον Πειραιά με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά για να προσφέρουμε γεύματα στους αστέγους που μένουν εδώ. Είναι μια δράση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και ασφαλώς επιθυμία του Δήμου Πειραιά είναι κανένας συμπολίτης μας να μην είναι μόνος 365 μέρες τον χρόνο, πόσο μάλλον τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε. Προφανώς δεν καλύπτονται όλες οι ανάγκες της κοινωνίας, αλλά είμαστε παρόντες όπου χρειαστεί και συμβάλλουμε κατά το δυνατόν, ώστε να μειώσουμε προβλήματα, να προσφέρουμε χαμόγελα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννη Βοϊδονικόλα για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, τους Υφυπουργούς Κώστα Κατσαφάδο και Δόμνα Μιχαηλίδου για την παρουσία και τη στήριξή τους, τους εθελοντές και όλους όσοι συνεισφέρουν στη δράση. Στον Δήμο Πειραιά έχουμε δημιουργήσει ένα ισχυρό κοινωνικό δίκτυο προστασίας με την ΚΟ.Δ.Ε.Π. και την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τις ευπαθείς ομάδες του Πειραιά αλλά και τους πιο ευάλωτους, που είναι οι άστεγοι. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους».

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα  Δόμνα Μιχαηλίδου, σε δήλωσή της επεσήμανε:

«Άλλη μια χρονιά πιστοί στο ραντεβού μας, τόσο το χριστουγεννιάτικο όσο και το πρωτοχρονιάτικο. Όλοι μαζί. Πολιτεία, Δήμος Πειραιά και ΚΟ.Δ.Ε.Π., στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Γεύματα Αγάπης. Ένα πιάτο ζεστό φαγητό για τους συνανθρώπους μας που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά. Ένα λιμάνι που ξέρει να φιλοξενεί με την «καρδιά» του όλους τους ανθρώπους. Η κοινωνική μας πολιτική για τη στήριξη των πιο ευάλωτων πολιτών δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή κοινωνικών επιδομάτων, αλλά βασίζεται στην κοινωνική ενίσχυση και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στο έργο του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Καλή χρονιά σε όλες και όλους με υγεία, αγάπη, φροντίδα και προσφορά».

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ.  Γιάννης Βοϊδονικόλαςσε μήνυμά του αναφέρει:

«Στον Πειραιά κανείς δεν είναι μόνος.

Ειδικά τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων, η σκέψη μας είναι δίπλα στους μοναχικούς συνανθρώπους μας που ζουν στο λιμάνι ή στον Ξενώνα της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Τα εορταστικά γεύματα αγάπης αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα της έμπρακτης συμπαράστασής μας προς αυτούς.

Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη!».

Η Αντιπρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κa ΑναστασίαΛεωτσάκου ανέφερε:

«Για ακόμη μια χρονιά είμαστε εδώ τούτες τις γιορτινές ημέρες, προκειμένου να δηλώσουμε στην πράξη ότι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά αποτελούν τις γιορτές της αγάπης.

Με τα γεύματα αγάπης μεταφέρουμε το ενδιαφέρον όλων των Πειραιωτών, για τους συνανθρώπους τους που η ζωή τους τα έφερε δύσκολα.

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται δίπλα ακόμα και στον τελευταίο συμπολίτη μας που την έχει πραγματικά ανάγκη.

Καλή χρονιά!».

Ο Διευθυντής Κοινωνικών Δομών της ΚΟ.Δ.Ε.Π κ. Νικήτας Κανάκης, σημείωσε:

«Συνεχίζουμε σήμερα αυτό που έτσι κι αλλιώς  κάνουμε όλα  τα χρόνια με τη βοήθεια του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη και του Προέδρου της  ΚΟ.Δ.Ε.Π.  κ. Γιάννη Βοϊδονικόλα, να βοηθάμε ανθρώπους που είναι σε ανάγκη και πολύ περισσότερο ανθρώπους που βρίσκονται έξω συγκυριακά. Αυτό έχει ένα συμβολισμό και όπως λένε  ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π., στον Πειραιά κανένας δεν είναι μόνος και αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη».