Μετρό Πειραιά: Πιάνει Λιμάνι… Παραδίδεται η Γραμμή 3!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θέμα ημερών είναι σύμφωνα με πηγές της Αττικό Μετρό η παράδοση των τριών τελευταίων σταθμών, οι οποίοι ολοκληρώνουν την επέκταση τη Γραμμή 3 του Μετρό Αθήνας προς τον Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τα δοκιμαστικά δρομολόγια για τους τρεις τελευταίους σταθμούς της επέκτασης προς Πειραιά (σταθμοί Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο), αυτά έχουν ξεκινήσει από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου και εκτιμάται πως θα έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Πρόκειται για το έργο που έχει αναλάβει ο Όμιλος ΑΒΑΞ-Ghella-Alstom από το 2012. Υπενθυμίζεται ότι το 2020 παραδόθηκαν οι τρεις πρώτοι σταθμοί της επέκτασης (Αγία Βαρβάρα-Κορυδαλός-Νίκαια) και δύο χρόνια αργότερα το έργο παραδίδεται πλήρες στο Δημόσιο.

Μέσω της επέκτασης αυτής θα συνδεθεί ο μεγαλύτερος λιμένας της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο και η μεταξύ τους απόσταση εκτιμάται στα 50 λεπτά.

Επίσης, σημαντικά θα είναι τα οφέλη για το κυκλοφοριακό και το περιβάλλον, καθώς εκτιμάται πως θα εξυπηρετούνται 132.000 επιβάτες σε ημερήσια βάση, ενώ θα μειωθεί η χρήση αυτοκινήτων κατα 23.000 και ο εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους.

Λογικά, τα δρομολόγια του Μετρό προς τον Πειραιά θα ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο.