ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗ.ΡΑ.Π.: Εάν δεν αλλάξει ο σχεδιασμός, το μετρό στον Πειραιά δεν πρόκειται να έρθει ούτε σε τρία χρόνια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αυτά δήλωσε ο Τάκης Αβραμίδης, Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά, στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Piraeuspress.gr.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π, Τάκης Αβραμίδης, τόνισε ότι τα έργα στα Μανιάτικα έχουν κολλήσει στα πολλά πηγάδια που βρέθηκαν εκεί και κάνουν το έδαφος σαθρό και επιρρεπές σε κατολισθήσεις και στο αμμώδες υπέδαφος πέριξ του λιμανιού του Πειραιά που αν περάσει από εκεί ο Μετροπόντικας θα κινδυνεύσουν με κατάρρευση τόσο ο τερματικός σταθμός του ΗΣΑΠ όσο και το κτίριο του ΕΒΕΠ στην πλατεία Οδησσού!

Όπως είπε ο κ. Αβραμίδης, ο Μετροπόντικας βρήκε στα Μανιάτικα πολλά πηγάδια και για να σταθεροποιήσει το έδαφος υποχρεώνεται να ρίχνει τόνους μπετόν γεγονός που καθυστερεί σημαντικά την προώθησή του στο λιμάνι. Όσο αφορά τα έργα στο σημείο αυτό, δηλαδή μπροστά από την πλατεία Οδησσού, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Και οι τρείς εδαφολογικές μελέτες που είχανε γίνει αποδειχθήκαν άστοχες αφού στα τεστ επί πραγματικών δεδομένων που έγιναν στο βάθος που θα περάσει ο Μετροπόντικας αποδείχθηκε ότι το έδαφος δεν πρόκειται να κρατηθεί σε οποιοδήποτε επίπεδο και αν περάσει το μετρό και κατά συνέπεια κινδυνεύουν όλα τα κτίρια που είναι από πάνω.

Για να γίνουν νέες σεισμολογικές μελέτες και ειδικές κατασκευές σε μεγαλύτερο βάθος για να γίνει εκεί ο σταθμός σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, θα απαιτηθούν τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια εργασιών και φυσικά παραπάνω κονδύλια. Μια σκέψη είναι να μετατεθεί η θέση του σταθμού προς την Κόνωνος κάτι που όμως δεν θεωρείται και πολύ εφικτό μια και τα εδάφη σε όλη την περιοχή είναι παρόμοια, ενώ η άλλη λύση, μόνη που μπορεί να φέρει το μετρό στον Πειραιά στην ώρα του, δηλαδή την άνοιξη του 2018, είναι εγκαταλειφθεί η σκέψη της δημιουργίας σταθμού στο λιμάνι και να γίνει νέα χάραξη της γραμμής από τα Μανιάτικα κατευθείαν στο Δημοτικό Θέατρο.

Διαβάστε επίσης:

ΒΟΜΒΑ: Το ΜΕΤΡΟ του Πειραιά ΔΕΝ πιάνει λιμάνι!