Πιάστηκαν στα χέρια και πάλι στον Πειραιά – Στα όριά τους οι πρόσφυγες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η αβεβαιότητα για το μέλλον τους και η κούραση μετά από δύο μήνες στον Πειραιά έχει φέρει στα όριά τους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο λιμάνι.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης (12/04) στο λιμάνι του Πειραιά, όταν –για άγνωστο λόγο- ομάδα Αφγανών συνεπλάκη με πρόσφυγες από τη Συρία.

Την ώρα που στην πύλη Ε2, είχε στηθεί ένα μικρό γλέντι και οι πρόσφυγες περνούσαν λίγες στιγμές χαλάρωσης και χαράς, ήρθε η συμπλοκή που αναστάτωσε την περιοχή. Οι πρόσφυγες ήρθαν στα χέρια και για δέκα περίπου λεπτά υπήρξε ένταση η οποία έληξε χωρίς να χρειαστεί να παρέμβει η αστυνομία.

Στο λιμάνι του Πειραιά και την πύλη Ε2, οι περισσότερες οικογένειες έχουν απομακρυνθεί και μεταφερθεί σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Χθες, έφτασαν στο λιμάνι πούλμαν προκειμένου να παραλάβουν κόσμο για τις δομές της Μαλακάσας και των Οινοφύτων όμως κανείς δεν δέχθηκε να επιβιβαστεί σε αυτά καθώς οι πρόσφυγες προτιμούν τον Σκαραμαγκά όπου έχουν πληροφορηθεί ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ καλύτερες.