ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Εύσημα» στον Γιάννη Μώραλη από την Αντιπολίτευση για την καθαριότητα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συγχαρητήρια για την αισθητή βελτίωση της καθαριότητας στο κέντρο και τις γειτονιές του Πειραιά, δέχθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης από την Αντιπολίτευση του Δήμου.

Το θέμα της καθαριότητας συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, κατά τον ετήσιο απολογισμό που πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης.

Τα «εύσημα» για την καθαριότητα προκάλεσαν αίσθηση, καθώς δεν συνηθίζεται Αντιπολίτευση να συγχαίρει τη Δημοτική Αρχή σε έναν κρίσιμο τομέα, που κατά το παρελθόν έχει γίνει αντικείμενο σφοδρής κριτικής.

Οι επικεφαλής των συνδυασμών της Αντιπολίτευσης, αναγνώρισαν τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Αντιδήμαρχο κ. Καλογερόγιαννη, τον Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να είναι σταθερά καθαρός ο Πειραιάς και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.

Δήλωσαν μάλιστα ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το επίπεδο της καθαριότητας, παρόλη την επιβάρυνση, λόγω των μικρών και μεγάλων εργοταξίων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στον Πειραιά.

Σύμφωνα πάντως και με τα στοιχεία του ΕΣΔΝΑ, φαίνεται ότι είναι αυξημένη η ποσότητα αποκομιδής απορριμμάτων σε σχέση με πέρυσι στον Πειραιά.

Ο Δήμαρχος, μιλώντας για το θέμα, τόνισε ότι: «έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας και πρέπει να προσπαθήσουν όλοι περισσότερο, Δημοτική Αρχή, Αντιδήμαρχος και εργαζόμενοι για να είμαστε ικανοποιημένοι και να έχουμε έναν καλύτερο απολογισμό του χρόνου».

Ο κ. Μώραλης, δεν παρέλειψε μάλιστα να αναγνωρίσει τις προσπάθειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στον τομέα της καθαριότητας.

Υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να επαναπαυθεί, παρά τα πενιχρά μέσα που διαθέτει ο Δήμος και τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού, η οποία δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο των υπηρεσιών.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του Δημάρχου: «Η μάχη για την καθαριότητα στον Πειραιά είναι για εμάς ένα δύσκολο στοίχημα,

αλλά με πείσμα, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά θα το κερδίσουμε».