ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ: Αγώνας δρόμου από τον Νίκο Βλαχάκο για τον Αξονικό Τομογράφο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όπως τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, έτσι και το αντικαρκινικό νοσοκομείο Πειραιά "ΜΕΤΑΞΑ", αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις.

Η διαφορά είναι ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ Νίκος Βλαχάκος, δίνει πραγματικά άνιση μάχη με το χρόνο, προκειμένου να δώσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις που βρήκε όταν ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή.


ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα είναι ο 15 ετών αξονικός τομογράφος που πλέον είναι εκτός λειτουργίας.

Ο Διοικητής Νίκος Βλαχάκος εδώ και πάνω από ένα μήνα έχει κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να αντικατασταθεί ο παλαιός αξονικός τομογράφος από νέο και πιο σύγχρονο μηχάνημα.

Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, ο κ. Βλαχάκος τόνισε ότι ο αξονικός τομογράφος πρέπει να αντικατασταθεί και όχι να επισκευαστεί, καθώς κλείνει 15 χρόνια λειτουργίας και η επιτροπή ενέργειας δε θα εγκρίνει τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Ελλείψει κονδυλίων από τον ήδη μειωμένο προϋπολογισμό του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ, ο κ. Βλαχάκος έχει ζητήσει και επισήμως από όλους τους αρμόδιους φορείς να συνδράμουν στην άμεση αγορά νέου αξονικού τομογράφου, καθώς δε νοείται το αντικαρκινικό νοσοκομείο Πειραιά να μην μπορεί να διεκπεραιώσει μια από τις πλέον βασικές εξετάσεις για τους πάσχοντες από την επάρατο νόσο.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΔΩΡΗΤΗ

Όπως μαθαίνουμε όμως, ο κ. Βλαχάκος δεν έμεινε στάσιμος, ακολουθώντας μόνο το γράμμα του δυσκίνητου και γραφειοκρατικού δημοσίου συστήματος.

Με δική του πρωτοβουλία απευθύνθηκε σε τουλάχιστον δυο υποψήφιους δωρητές, προκειμένου με ιδιωτική πρωτοβουλία να δοθεί πολύ πιο γρήγορα η καλύτερη δυνατή λύση σε αυτό το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Συμπληρωματικά των κινήσεων του Νίκου Βλαχάκου, έρχονται να προστεθούν και οι πιέσεις που ασκούνται από τους βουλευτές του Πειραιά, που δείχνουν πλέον να αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα του προβλήματος.

Διαβάστε επίσης: