Καρέ – καρέ η αιματηρή συμπλοκή στην Παλιά Κοκκινιά – Όλα τα νεότερα (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της Κυριακής, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Παλιάς Κοκκινιάς, στην πλατεία της Αγιας Σωτήραςσημειώθηκε αιματηρή συμπλοκή ομάδας Ελλήνων και Πακιστανών.

Καρέ - καρέ η στιγμή της συμπλοκής

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το απόγευμα της Κυριακής, ομάδα πέντε ατόμων από το Πακιστάν βρίσκονταν σε παγκάκι ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Παλιά Κοκκινιά όταν μια ομάδα πέντε ατόμων, ελληνικής καταγωγής, τους ζήτησε να αποχωρήσουν από το σημείο.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν. Οι δύο ομάδες συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό ενός ατόμου Πακιστανικής καταγωγής.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, όπου και συνέλαβαν δύο από τους πέντε Έλληνες, καθώς οι άλλοι τρεις τράπηκαν σε φυγή.

Οι δύο Έλληνες πέρασαν από την αυτόφωρο διαδικασία, ενώ μετά την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης και την πρώτη κατάθεση του θύματος, το δικαστήριο πήρε αναβολή 15 ημερών.



Σε αντιφάσεις έπεσε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο αλλοδαπός που τραυματίστηκε κατά τη συμπλοκή στην πλατεία της Αγίας Σωτήρας στην Παλιά Κοκκινιά. 

Αρχικά το θύμα ανέφερε πως βρισκόταν στην πλατεία με ακόμα 19 άτομα πακιστανικής καταγωγής, κάτι το οποίο στη συνέχεια αναίρεσε. 

Επίσης, η κατάθεσή του σχετικά με το αντικείμενο του ξυλοδαρμού έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία που κατέγραψε η ομάδα ΔΙΑΣ.

Η Piraeus Press επικοινώνησε με τον δικηγόρο του ενός εκ των δύο συλληφθέντων, Αθανάσιο Χαμπιλό, ο οποίος δήλωσε πως "Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι να προσκομιστούν περεταίρω στοιχεία"



Μια πλατεία γεμάτη παιδιά

Χθες, λίγο μετά τις 8:00 μ.μ, βρεθήκαμε στην πλατεία που πριν από τρεις ημέρες πραγματοποιήθηκε η συμπλοκή.

Η εν λόγω πλατεία, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν γεμάτη από γονείς και  μικρά παιδιά που έπαιζαν αμέριμνα. 

Σημειώνουμε πως πολύ κοντά στο μέρος της συμπλοκής υπάρχει παιδική χαρά, αλλά και πολλά σημεία συνάντησης με παγκάκια, όπου βρίσκονται νέοι από το διπλανό σχολείο.

Το γεγονός μας έκανε αυτόματα να σκεφτούμε πως από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιο παιδάκι που θα βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο.