Πάνω από 15.000 τουρίστες κρουαζιέρας με 6 κρουαζιερόπλοια χθες στον Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πάνω από 15.000 τουρίστες αφίχθηκαν χθες 1η Αυγούστου στο λιμάνι του Πειραιά, με συνολικά έξι κρουαζιερόπλοια.

Ο Δήμος Πειραιά στη βασική πύλη εισόδου τουριστών κρουαζιέρας  στο λιμάνι, λειτουργεί δύο οργανωμένα Κέντρα Ενημέρωσης Τουριστών, στα οποία οι εθελοντές του Δήμου παρέχουν  πληροφορίες για την πόλη  στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά.

Οι εθελοντές του Δήμου  προβάλλοντας την πόλη, βοηθούν τους τουρίστες να γνωρίσουν  καλύτερα τον Πειραιά και τις δυνατότητες που παρέχει για αγορές, διασκέδαση και αναψυχή.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, δήλωσε:

 

«Η χώρα μας κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για να προωθήσει τον τουρισμό της κρουαζιέρας. Ο Πειραιάς,  το εθνικό μας λιμάνι, δίνει τη δική του μάχη. 
Προσπαθούμε με καλή υποδοχή, να κρατήσουμε περισσότερες ώρες τους τουρίστες  στον Πειραιά. Να έρθει ο τουρίστας να ψωνίσει από τα εμπορικά καταστήματα  του πόλης, να επισκεφθεί και το δικό μας Αρχαιολογικό Μουσείο, να κάνει μια βόλτα στην Πειραϊκή, να έρθει να φάει στο Μικρολίμανο, στην Πειραϊκή, στο κέντρο. 
Προσφέρουμε στους τουρίστες κρουαζιέρας,  έναν μοναδικό οδηγό 38 σελίδων, ο οποίος έχει όλα τα όμορφα σημεία του Πειραιά.
Όπως γνωρίζετε, τον Πειραιά τον είχαν ξεγράψει.  Είναι τραγικό να διαπιστώνει κανείς ότι από τον τουριστικό χάρτη της χώρας, ο Πειραιάς απουσίαζε. Για να αλλάξουμε τα πράγματα χρειάζεται καθημερινός αγώνας.

Αυτό εξάλλου κάναμε με την παρουσία μας στη Μασσαλία, βάζοντας τον Πειραιά στο χάρτη της Ευρώπης».