Κατασχέθηκαν 43 κιλά ακατάλληλων κρεάτων από ψησταριά στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πειραιά, προχώρησαν σε δύο (2) κατασχέσεις διαφόρων τροφίμων ζωϊκής προέλευσης, συνολικού βάρους 58 κιλών.

Πιο αναλυτικά, στο χώρο κρεοπωλείου μέσα σε σούπερ μάρκετ στη Δραπετσώνα, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν 15 κιλά νωπά κοτόπουλα χωρίς τις προβλεπόμενες σημάνσεις, όπως τον κωδικό του εργαστηρίου και την ημερομηνία παραγωγής και λήξης. Τα παραπάνω τρόφιμα κρίθηκαν  ακατάλληλα για κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν.

Επίσης, σε οβελιστήριο του Πειραιά,  οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν 20 κιλά νωπό γύρο κοτόπουλο και 23 κιλά σουβλάκι χοιρινό νωπό.
Όλα τα παραπάνω προϊόντα βρέθηκαν στην κατάψυξη του καταστήματος κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας. Χαρακτηρίστηκαν από τους ελεγκτές  ακατάλληλα για κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν. Οι σχετικές κτηνιατρικές εκθέσεις κατάσχεσης διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ παράλληλα κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή και διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμα).