ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ προς ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ: “Να το παίζετε μόνος σας, όχι μπροστά μας!”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Και βέβαια ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφερόταν στο κομπολόι του Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Ένταση και γέλια είχε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά!

Πρωταγωνιστές οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Βασίλης Μιχαλολιάκος... Με αφορμή το παίξιμο του κομπολογιού του τελευταίου!

Δείτε ολόκληρο τον διάλογο των δυο ανδρών οπως καταγράφηκε στο δημοτικό συμβούλιο:

"Θα ξεκινήσω με μια μικρή παρένθεση. Το σεβασμό από τους δημοτικούς συμβούλους δεν τον κερδίζεις με το να παίζεις με ένα κομπολόι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν δείχνει σεβασμό.Σε ό,τι αφορά στην τοποθέτησή μου πριν δύο-τρείς εβδομάδες, θα επαναλάβω τι ακριβώς είπα, δεν έχω να πάρω πίσω τίποτα και θα το εξηγήσω τώρα που είσαστε παρών για να το καταλάβετε.Όταν ο κ. Μώραλης συναντήθηκε μαζί σας για να του παραδώσετε και κάνατε μια συνάντηση μαζί του εδώ στον Δήμο, δώσατε ορισμένα νούμερα. Αυτά τα νούμερα δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχουν δύο λόγοι όταν δίνονται στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο πρώτος λόγος μπορεί να είναι ανικανότητα, να μην μπορείς να δώσεις σωστά νούμερα. Ο δεύτερος λόγος είναι να υπάρχει δόλος, να λες ψέματα. Είπα πως όταν κάποιος δίνει στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και το κάνει για τους δικούς του λόγους, χρησιμοποίησα τη λέξη απατεώνας. Και σας λέω και πάλι. Θα είμαι χαρούμενος σε οποιοδήποτε δικαστήριο να το αιτιολογήσω. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο και θα ήθελα να έχουμε όλοι μας την υπομονή να ακούσουμε τη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου που θα μιλήσει για το τι παρέλαβε μέχρι τώρα, τι έχουν δει τα μάτια του και για τον καθημερινό αγώνα των συμβούλων και πολλών υπαλλήλων του Δήμου για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Όταν μάλιστα ο Μιχαλολιάκος είπε πως παίζει κομπολόι επειδή του αρέσει, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, του απάντησε, προακαλώντας γέλια!

"Όσο για το κομπολόι σας, να το παίζετε μόνος σας, δεν χρειάζεται να το παίζετε μπροστά μας"!.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης επεσήμανε:

"Εγω στις δημοτικές εκλογές, έλεγα τι θα κάνω για τον Πειραιά και θα κριθώ γι΄ αυτό. Εσείς έχετε παρελθόν στον Δήμο, ήσασταν 3,5 χρόνια δημοτική αρχή. Άρα το αν λέγατε ότι γίνονταν έργα 100.000.000 ευρώ στην πόλη και γίνονται 23.000.000 ευρώ είναι ένα θέμα κ. Μιχαλολιάκο. Αν λοιπόν λέγατε προεκλογικά ότι γίνονται έργα 100.000.000 ευρώ και γίνονται 25.000.000 ευρώ θέμα. Ας έρθουμε λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο να βάλουμε τα έργα κάτω ένα ένα και να τα δούμε. Όσον αφορά την εμπειρία, επειδή νομίζετε ότι μπορείτε να με υποτιμήσετε ότι δεν έχω εμπειρία. Ποιά εμπειρία είναι χρήσιμη; Η εμπειρία ενός πολιτικού που υπηρετεί εδώ και σαράντα χρόνια το σύστημα της χώρας; Αυτό είναι υποκειμενικό. Εγώ δεν θεωρώ ότι μια εμπειρία ενός πολιτικού σαράντα χρόνων είναι απαραίτητα θετική για τον Δήμο Πειραιά. Μπορεί να θεωρώ πως μια εμπειρία που προέρχεται από την ελεύθερη αγορά, από την επιχειρηματικότητα να είναι πιο χρήσιμη για τον Δήμο του Πειραιά από την εμπειρία ενός ανθρώπου που έχει υπάρξει πολλά χρόνια βουλευτής, υπουργός κ.ο.κ. Δεν έχουμε δει ότι αυτή η εμπειρία όλων αυτών των ανθρώπων βοήθησε τη χώρα, ούτε και τον Δήμο. Για ποιά εμπειρία μιλάμε; Για αυτή που έφτασε τη χώρα σε αυτό το σημείο; Δεν τη δέχομαι και δεν την έχω ανάγκη. Εγώ θα κριθώ από τη δική μου εμπειρία και από τις πράξεις μου σε βάθος πενταετίας".