ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ: Μην κατεβάζετε σκουπίδια στους δρόμους!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε ερωτήσεις πολιτών απάντησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στην εκπομπή, «Τα παράπονα σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 - 90,4 FM».

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που έκανε ο Δήμαρχος Πειραιά ήταν και η έκκλησή του προς τους δημότες να αποφύγουν να κατεβάσουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, τα σκουπίδια τους στον δρόμο.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Η δύναμη μας είναι οι δημότες. Η δύναμη μας είναι οι πολίτες. Αυτοί μας ενθαρρύνουν. Μαζί με αυτούς αναμορφώνουμε τον Πειραιά. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες γιατί τις τελευταίες μέρες έχουμε μια επιβάρυνση, παρά το γεγονός ότι οι εργάτες καθαριότητας προσπαθούν. Όμως έχουμε απεργία στην χωματερή. Διότι η Ελλάδα είναι η Ελλάδα της χωματερής. Είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης. Αντί να έχουμε προχωρήσει στην ίδρυση εργοστασίων για την αξιοποίηση των σκουπιδιών και την παραγωγή ενέργειας, είμαστε ακόμη στην Ελλάδα της χωματερής. Και δεν φταίνε τα δέκα χρόνια της δεκαετίας του ΄80, αλλά φταίνε τα τριάντα χρόνια που πέρασαν από τη δεκαετία του ΄80 μέχρι τώρα. Θέλω λοιπόν να ζητήσω συγγνώμη και θα κάνω ότι είναι δυνατόν. Αμέσως μετά έχω σύσκεψη με την υπηρεσία καθαριότητας για να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να διαχειριστούμε τα σκουπίδια, είτε βάζοντας τα σε μεγάλες σακούλες είτε ενδεχομένως δημιουργώντας ένα πρόχειρο σταθμό μεταφόρτωσης, ώστε να φύγουν από τις γειτονιές. Θέλω να παρακαλέσω τις δημότισσες και τους δημότες να μη βγάζουν και άλλα σκουπίδια έξω. Να κάνουν υπομονή μερικά εικοσιτετράωρα. Ελπίζω να διευθετηθεί η ένταση και να μην έχουμε άλλη επιβάρυνση».