Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παραχωρήθηκε στον ΟΠΑΝ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, η παραχώρηση χρήσης και εκμετάλλευσης του Δημοτικού Θεάτρου στον Ο.Π.Α.Ν., μετά την οριστική παραλαβή του από το Υπουργείο Πολιτισμού και ο τρόπος λειτουργίας του.

Υπενθυμίζουμε για όσους δεν το γνωρίζουν ότι ο ΟΠΑΝ είναι ο οργανισμός πολιτισμού, νεολαίας και άθλησης του Δήμου Πειραιά.


Χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή του Καναλιού 1:


«Ως γνωστόν, στο Δημοτικό μας Συμβούλιο έχουμε ψηφίσει την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας και του Ο.Π.Α.Ν. Για λόγους που αναπτύξαμε σε προγενέστερο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει ακόμη ευδοκιμήσει η τελική υπογραφή από την Περιφέρεια με συμμετοχή και από το Υπουργείο Πολιτισμού χωρίς όρους του Υπουργείου Οικονομικών.


Επίσης, σας  ενημέρωσα ότι, με προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού, χρηματοδοτείται το Δημοτικό Θέατρο με ένα εκατομμύριο ευρώ.


Η 21η Σεπτεμβρίου είναι η μεγάλη ημέρα του Πειραιά και του Πολιτισμού για όλη τη χώρα.


Αυτό που  εισηγούμαστε σήμερα να περάσει για να μην υπάρχουν τυπικά κωλύματα, είναι ότι αυτά που προβλέπονται στην  προγραμματική μας σύμβαση ως δέσμευση του Δήμου, ισχύουν ως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτοτελώς μέχρι να καταστεί εφικτή η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. Δηλαδή, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, η Εφορεία η οποία θα δημιουργείται από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα έχει εννέα μέλη. Είναι όλα αυτά στο κείμενο που έχετε πάρει. Περιγράφει τις δραστηριότητες που θα έχει το Δημοτικό Θέατρο, τη διακήρυξη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και την επιλογή των μελών της Εφορείας. 


Τώρα, είναι  η ανάγκη παραχώρηση χρήσης και εκμετάλλευσης, μετά την οριστική παραλαβή που επίκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το Δημοτικό Συμβούλιο το παραχωρεί στον Ο.Π.Α.Ν».