ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αυτή είναι η αλήθεια για τους Δημ. Αστυνομικούς και τους Σχ. Φύλακες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμαρχος Πειραιά μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, αλλά και την πραγματική εικόνα γύρω από το μύθο των υπεράριθμων Δημοτικών Αστυνομικών και Σχολικών Φυλάκων στο Δήμο του Πειραιά.

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα... Εμείς δε χρειάζεται να προσθέσουμε ούτε ένα κόμμα!


«Είμαστε ένας Δήμος που έχουμε δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό. Έχουμε 39 σχολικούς φύλακες, εκ των οποίων οι δύο επόπτες. Αρκετοί είναι κοντά στο όριο της συνταξιοδότησης.


Αν απολυθούν αυτοί  θα μας λύσουν το πρόβλημα της οικονομίας της χώρας; Δεν είμαι από εκείνους που θεμελίωσαν το θεσμό του σχολικού φύλακα, αλλά είμαι από εκείνους που θα πω ότι τα σχολεία μας θέλουν φύλαξη.


Θα μου ήταν ενδεχομένως, αποδεχτό να καταργηθεί η ειδικότητα του σχολικού φύλακα και αυτομάτως να τοποθετηθούν στη γενικότερη ειδικότητα των φυλάκων του Δήμου, γενικών καθηκόντων. Να φυλάνε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, δημοτικά κτήρια, το δημαρχείο, το «Βεάκειο», την πινακοθήκη, τα άλση, τις παιδικές χαρές. Έχουμε ασφυκτική έλλειψη φυλάκων.


Έχουμε 97 Δημοτικούς Αστυνομικούς, εκ των οποίων 13 ή 14 είναι αποσπασμένοι σε άλλους Δήμους, λόγω συνυπηρετούντως συζύγου. Μένουν 84, εκ των οποίων οι μισές περίπου είναι γυναίκες, σε ηλικία γόνιμη, που σημαίνει ότι για πολλούς μήνες ή και έτη απουσιάζουν λόγω εγκυμοσύνης, λοχείας κλπ.


Το σύνολο των εργαζομένων  στο Δήμο Πειραιά είναι κάτω από  τους 1.300. Νομίζετε ότι ο Δήμος μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερους;


Ως Δήμαρχος θα εξαντλήσω, και ελπίζω να έχω την υποστήριξη όλων των παρατάξεων, όλα τα μέτρα που μου επιτρέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία τους. Αν σε κάποιους Δημοτικούς Αστυνομικούς δοθεί η δυνατότητα να πάνε στην Ελληνική Αστυνομία και το επιθυμούν, δεν θα έχω αντίρρηση.


Είμαι έτοιμος να συμφωνήσω ότι αυτή η αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, είναι όχι μόνο άχρηστη, αλλά και αμαρτωλή.


Για ποιό λόγο θα πρέπει ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος να ελέγχεται από τη Δημοτική Αστυνομία, από την  Ελληνική Αστυνομία και από την Περιφέρεια;


Για ποιό λόγο θα πρέπει η παράνομη στάθμευση να ελέγχεται και από την Ελληνική και από τη Δημοτική Αστυνομία;


Θέλω να δώσω στις συμμαχήτριες και στους συμμαχητές μου εργαζόμενους ένα μήνυμα: όχι κατήφεια, όχι ήττα. Πάμε για μάχη που θα έχουμε την νίκη. Σας θέλω όλους στο Δήμο. Θέλω να εκφράσω την αισιοδοξία μου ότι στο τέλος θα μετρηθούμε και δεν θα μας λείπει κανείς.»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Έπεσε ξύλο στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά-Θέμα για Δημ. Αστυνομία και Σχ. Φύλακες