ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Μετά τις 30.000 νέες θέσεις εργασίας έρχονται και 100.000.000 ευρώ σε έργα!!!


Του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Εννοείται ότι μέσα στα έργα δε συμπεριλαμβάνονται το ΜΕΤΡΟ και το ΤΡΑΜ τα οποία είναι ακόμα άγνωστο πότε θα ολοκληρωθούν!

Γεμάτος υπερηφάνεια και καμάρι, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλη ανακοίνωσε μέσω Facebook, ότι εξασφάλισε για τον Πειραιά έργα ύψους 100.000.000 ευρώ!

Βέβαια, την ανακοίνωση δε συνοδεύει κανένα χρονοδιάγραμμα, καμία αναφορά σε συγκεκριμένα έργα που θα γίνουν, καμία απολύτως αναφορά σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

Εν μέσω Αυγούστου λοιπόν και ενώ ο Πειραιάς «φλέγεται» στην κυριολεξία και μεταφορικά, λόγω καύσωνα και κυκλοφοριακού χάους, πρέπει εμείς οι Πειραιώτες να πανηγυρίζουμε, για το άγνωστο καλό που μας έφερε η Δημοτική Αρχή Μώραλη!

Επενδύσεις «μαύρο κουτί» λοιπόν στο Δήμο Πειραιά και μια (ακόμη) υπόσχεση του Γιάννη Μώραλη, ότι στα επόμενα 5 χρόνια – το πιάσατε έτσι; – ο Πειραιάς θα αλλάξει πρόσωπο!

Είναι σαν εκείνη την προεκλογική υπόσχεση του 2014, με τις 30.000 νέες θέσεις εργασίας που θα άνοιγαν στον Πειραιά… Αλλά τότε ο κ. Μώραλης δε μας έλεγε ότι εννοούσε σε ορίζοντα 50ετίας!

Δυστυχώς, τίποτα δεν αλλάζει ούτε στο επίπεδο της πολιτικής και ακόμα χειρότερα για εμάς τους Πειραιώτες, στο επίπεδο της «μαύρης» μας καθημερινότητας.

Εκατοντάδες ταξιδιώτες χάνουν καθημερινά τα πλοία της γραμμής λόγω του κυκλοφοριακού στον Πειραιά και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Τροχαίας Πειραιά.

Ο Δήμαρχος της πόλης δε γνωρίζει καν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων και των παρεμβάσεων για το ΤΡΑΜ.

Για το ΜΕΤΡΟ το αφήνουμε προς το παρόν, θα το ξανασυζητήσουμε σε 5-10 χρόνια.

Και παρόλα αυτά, ο κ. Μώραλης και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής Πειραιά πανηγυρίζουν για αυτά που θα έρθουν και για αυτά που θα ξαναϋποαχεθούν στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές του 2019.

Οι Πειραιώτες όμως κουράστηκαν από τα μεγάλα λόγια και τις ψεύτικες υποσχέσεις… και από ότι αντιλαμβανόμαστε, δε θα υπάρξει ξανά Δήμαρχος Πειραιά ένας ακόμα Παναγιώτης Φασούλας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΩΡΑΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ 100.000.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ:

Το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στην ιστορία του Δήμου Πειραιά είναι γεγονός,αφού η πρόταση για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕπου κατέθεσε οΔήμος Πειραιά,  αξιολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία από τη ΔιαχειριστικήΑρχή του ΠΕΠ Αττικής

Η πρόταση του Δήμου Πειραιά συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην εν λόγω διαγωνιστική διαδικασία, μεταξύ πέντε προτάσεων, διασφαλίζοντας για την πόλη του Πειραιά επενδύσεις ύψους 80.065.000 ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια,  που θα οδηγήσουν στην αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και στην αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων που ταλανίζουν την πειραϊκή κοινωνία.

Το σημαντικό αυτό γεγονός, σε συνδυασμό με τις προτάσεις του Δήμου Πειραιά ύψους  31.618.000 εκ. ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια, συνεπάγεται ένα επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους 111.683.000 ευρώ και τη δημιουργία ενός πολύ μεγάλου αριθμού άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας στην πόλη.

Το μεγάλο αυτό επενδυτικό σχέδιο, υλοποιείται ταυτόχρονα με μια σειρά ιδιωτικών επενδύσεων τόσο στην πόλη όσο και στο λιμάνι, γεγονός που καθιστά τον Πειραιά τον μεγαλύτερο επενδυτικό προορισμό της χώρας.

Ο Δήμος Πειραιά εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά τα τελευταία τρία χρόνια ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική ανάπτυξης για την πόλη και τους δημότες.

 

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των ΟΧΕ των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Αισθάνομαι χαρούμενος και  υπερήφανος για το γεγονός ότι στον Πειραιά θα υλοποιηθεί για τα επόμενα 5 χρόνια, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό σχέδιο στην ιστορία της πόλης και ένα από τα μεγαλύτερα αυτή τη στιγμή στη χώρα. Με επιμονή, υπομονή και συστηματική δουλειά κάνουμε το όραμα μας πράξη. Υποσχεθήκαμε να φέρουμε στην πόλη τους αναγκαίους πόρους και τις επενδύσεις ώστε ο Πειραιάς να γίνει αυτό που οραματιστήκαμε. Μια άλλη σύγχρονη πόλη, ένας επενδυτικός προορισμός που θα φέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας για τους Πειραιώτες. Αυτό πράττουμε βήμα βήμα και με σχέδιο, τίποτα δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται υπομονή από όλους και είναι βέβαιο ότι ο χρόνος θα είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που δούλεψαν σκληρά για αυτή την πρόταση αλλά και την Περιφέρεια Αττικής για την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη στην κοινή μας προσπάθειά να αλλάξει ο Πειραιάς.  Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φορείς και τους πολίτες της πόλης μας, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στο πλαίσιο της διαβούλευσης με ουσιαστικές προτάσεις. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες ότι ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της συστηματικής και μεθοδικής δουλειάς, μακριά από τις σειρήνες του λαϊκισμού και της μιζέριας, ώστε ακόμη περισσότερες επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, να έρθουν στην πόλη και να πιάσουν τόπο συμβάλλοντας στην οικονομική ανάκαμψη του Πειραιά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».