ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ: Φωτορεπορτάζ από την πανήγυρη της Αγίας Τριάδας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με κάθε λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε και φέτος η πανήγυρη του Μητροπολητικού Ι. Ν. Αγίας Τριάδας Πειραιά, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Πλήθος κόσμου από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, έσπευσε να προσκυνήσει την εικόνα του Τριαδικού Θεού και να αποδώσει την τιμή που αρμόζει στη μεγάλη αυτή εορτή της ορθοδοξίας.


Παρά τη ζέστη, ο κόσμος περίμενε υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να ανάψει ένα κεράκι.

Το παρών έδωσαν και αρχές του τόπου, πολιτειακοί και δημοτικοί άρχοντες, σώματα ασφαλείας, εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, και βέβαια σύσσωμος ο κλήρος της Μητροπόλεως Πειραιά & Φαλήρου.





Επίσημοι


Είδαμε τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τους Βουλευτές Κώστα Κατσαφάδο και Αναστάσιο Νεράτζη, το Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους Πειραιά, ηγεσίες Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και Αστυνομίας. 




Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της μουσικής μπάντας τόσο του Δήμου Πειραιά όσο και του Πολεμικού Ναυτικού, που στο τέλος της ακολουθίας έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο, ύστερα από προτροπή του Μητροπολίτη Πειραιά.



Ο συντονισμός άψογος, καθώς όλα κύλησαν ρολόι. Υπεύθυνος για το τελετουργικό ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του μητροπολητικού ναού Δανιήλ Ψωίνος.



Λιτανεία εικόνας


Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκε και η λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Εθνικής Αντιστάσεως, Βασιλέως Γεωργίου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Τσαμαδού και πάλι Εθνικής Αντιστάσεως για να καταλήξει η πομπή στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδας και να ακουστεί το Δι' ευχών από τον Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ.


Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ από τη λιτάνευση της εικόνας: