Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση από ΣΕΦ μέχρι Ιστιοπλοϊκό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό στη διαδρομή μεταξύ ΣΕΦ και Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, με στόχο το Μικρολίμανο και ο περιβάλλοντας χώρος του ΣΕΦ, να αποτελέσουν και πάλι πόλο έλξης για τους κατοίκους όλου του λεκανοπεδίου.

Το θέμα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού συζητήθηκε και στην περασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στο θέμα και στο Κανάλι 1, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της Δημοτικής Αρχής.

Η εικόνα που έχουμε βάσει του ρεπορτάζ είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, των καταστηματαρχών, αλλά και των δημοτών-επισκεπτών του Μικρολίμανου, επικροτούν τη δρομολόγηση των αρχιτεκτονικών αλλαγών, φέρνοντας σα χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανάπλαση της μαρίνας του Φλοίσβου, η οποία πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς και προσελκύει επισκέπτες από ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής.


Δείτε τι είπε ο Δήμαρχος Πειραιά στη δημοτική ραδιοφωνία:

«Όπως είπα και  στο Δημοτικό Συμβούλιο, εντός των  προσεχών ημερών, θα προκηρυχθεί δημόσιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για  την ανάπλαση από το Σ.Ε.Φ. μέχρι και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο. Είναι οι καλύτερες δύο παραλίες το πρώτο Μικρολίμανο και το δεύτερο Μικρολίμανο - Ακτή Δηλαβέρη και Ακτή Κουμουνδούρου.  Να έχουν όλοι το χώρο τους.  Kαι οι ταβέρνες το δικό τους και οι καφετέριες το δικό τους και οι πεζοί το δικό τους και οι επισκέπτες το δικό τους. Με δύο παρκινγκ: ένα στην είσοδο και ένα στην έξοδο».