Επιστολή στην PP από το θύμα του αδέσποτου στα Καμίνια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο άτυχος άνδρας που έχασε τελικά μέρος του δείκτη του δεξιού χεριού, ύστερα από την απρόκλητη επίθεση του αδέσποτου σκύλου, έστειλε επιστολή και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μας προκειμένου να μας διευκρινίσει πώς ακριβώς συνέωησαν τα γεγονότα, αλλά και για να κάνει έκκληση για άμεση παρέμβαση της πολιτείας, προκειμένου να μην υπάρξουν και άλλα δυσάρεστα συμβάντα.

Πρόκειται για τον κ. Μάρκο Βάλβη, μόνιμο κάτοικο της περιοχής όπου συνέβη το περιστατικό.

Ο κ. Βάλβης απέστειλε στην PP και στον Σαράντο Ευσταθόπουλο μια επιστολή κάνοντας έκκληση για άμεση επέμβαση παντός αρμοδίου, προκειμένου να μην υπάρξει άλλο θύμα και βέβαια, να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στον αδέσποτο σκύλο.

Στην επιστολή του που θα διαβάσετε αμέσως παρακάτω (σας τη μεταφέρουμε αυτολεξεί), ο κ. Βάλβης κάνει μια σύνοψη των γεγονότων.


''αγαπητέ κύριε
σας γράφω σχετικά με το άρθρο σας για την επίθεση αδέσποτων σκυλιών στα καμίνια το Σάββατο 15.06.13.
ονομάζομαι Βάλβης Μάρκος, κάτοικος καμινίων και, δυστυχώς,είμαι ο παθόντας της επίθεσής αυτής.
δυστυχώς, και αυτό το περιστατικό είναι απόροια της εγκληματικής αδιαφορίας των αρμόδιων αρχών και όχι μόνο. οι εκκλήσεις μας προς κάθε αρχή, ήταν συνεχείς και επανειλημένες για πάνω απο ένα χρόνο τώρα.
δυστυχώς, ως συνήθως, κάθε έκκληση μας αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία αλλά και απειλές.
παρακαλώ και επικαλούμαι την ιδιότητά σας για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό, καθώς οι αρχές κωφεύουν εγκληματικά.
σημειώνω τα παρακάτω διευκρινιστικά:
αρχικός αποδέκτης της επίθεσης των αδέσποτων ήταν ο νεφροπαθής 59χρονος και μεταμοσχευμένος προ 2μήνου, πατέρας μου, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση την ώρα που επέστρεφε από την πρωινή βόλτα του με τον σκύλο μας, μέσα στην πολυκατοικία, ενώ προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα.
εγώ αντιλήφθηκα την επίθεση και κατέβηκα κάτω για να σώσω τον πατέρα μου κ τον σκύλο.
κ στην προσπάθειά μου να μπω ανάμεσα, δέχθηκα το δάγκωμα με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό της άκρης ενός δαχτύλου μου.
τονίζω ότι η ύπαρξη του σκύλου μας ως συνοδού αλλά και συντρόφου του νεφροπαθή πατέρα μου είναι σημαντικότατη για την ψυχική του ηρεμία.
το κινητό μου είναι 6972......''


Το βράδυ της Κυριακής ακολούθησε και τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Βάλβη με τον κ. Ευσταθόπουλο.

''Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση ήταν το σθένος και η προτεραίοτητα του κ. Βάλβη να μην πάθει κανείς άλλος τα ίδια ή χειρότερα, προσπερνώντας την προσωπική του τραγωδία'' μας είπε ο Σαράντος Ευσταθόπουλος.


Ο κ. Βάλβης, εξήγησε ότι το σκυλί της οικογένειας, ράτσας ροντβάιλερ, είναι εκπαιδευμένο, μεγαλώνει μέσα σε οικογένεια με παιδιά, σε πολυκατοικία με άλλα κατοικίδια, και ποτέ δεν είχε προκληθεί το παραμικρό πρόβλημα... απαντώντας ουσιαστικά σε όσους αφήνουν υπονοούμενα για επιθετική στάση του σκύλου του.

Και είναι γεγονός, ότι ο χαρακτήρας του σκυλιού διαμορφώνεται από τα αφεντικά του και όχι από τη ράτσα του ή το μέγεθός του.

Ο κ. Βάλβης μας ενημέρωσε ότι κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, μιας και στο παρελθόν έχει καταγγείλει την επιθετική στάση, ιδίως του ενός από τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής, το οποίο και φροντίζει (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ιδιοκτήτρια ή φέρει κάποια ευθύνη) η ιδιοκτήτρια του ψιλικατζίδικου της γειτονιάς.


Επίσης, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο κ. Βάλβης (θύμα) προσπάθησε και να σώσει τον πατέρα του από την αγέλη των αδέσποτων και να σώσει όμως τα αδέσποτα από το αμυνόμενο ροντβάιλερ, το οποίο και φέρει τραύματα, με αποτέλεσμα να έχει ο ίδιος αυτή την άσχημη κατάληξη. Σε άλλη περίπτωση, μπορεί ο ίδιος να μην είχε πάθει το παραμικρό, αλλά τα αδέσποτα σκυλιά να μη γλίτωναν από το αμυνόμενο ρονταβάιλερ... Και αυτή η στάση του κ. Βάλβη κάτι δείχνει!

Ο κ. Ευσταθόπουλος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος και κίνησε άμεσα τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε τη Δευτέρα το πρωί, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σημειωτέον, ότι ο κ. Βάλβης τόνισε, πως το αδέσποτο σκυλί που τον δάγκωσε εξακολουθούσε να έχει την ίδια επιθετική συμπεριφορά...




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΚΑΜΙΝΙΑ: Αδέσποτα του επιτέθηκαν και του έκοψαν το δάχτυλο!