ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελέστηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7 (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πέρασαν κιόλας 36 χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα κατά την οποία 21 άτομα, 21 ψυχές άφησαν για πάντα τούτο τον τόπο για να «μετακομίσουν» στη γειτονιά των ουρανών. Στις 8 Φεβρουαρίου 1981, 21 άτομα έχασαν τη ζωής τους στη Θύρα 7, λίγο μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (6-0), για το πρωτάθλημα Ελλάδας, αποτέλεσμα που έδινε στην ουσία το πρωτάθλημα στον Θρύλο.

Δυστυχώς, η τραγωδία που ακολούθησε θα μείνει για πάντα βαθιά χαραγμένη στις μνήμες όλων, όπως πάντα βαθιά θα μείνουν μέσα μας τα 21 παιδιά που άφησαν την ψυχή τους στα σκαλιά της Θύρας 7 για να «μεταβούν» στη γειτονιά των αγγέλων.

Το μεσημέρι του Σαββάτου λοιπόν, στις 13:30, τελέστηκε το μνημόσυνο προς τιμή αυτών των παιδιών, που έχασαν τη ζωή τους για τον Ολυμπιακό. Πάνω από τρεις χιλιάδες κόσμος παρευρέθηκε στο μνημόσυνο για να τιμήσει τις 21 ψυχές και φυσικά, εκεί ήταν και όλη η Ολυμπιακή οικογένεια.

Σύσσωμη. Ο πρόεδρος του Θρύλου, Βαγγέλης Μαρινάκης, το τμήμα μπάσκετ ήταν εκεί, όπως επίσης ο Ερασιτέχνης, εκπρόσωποι από τα τμήματα του βόλεϊ, Σχολές του Ολυμπιακού, η Κ-20 της ομάδας και πάρα πολλοί άλλοι απλοί και επώνυμοι φίλοι της ομάδας ή εκπρόσωποι του συλλόγου, που τίμησαν τα παιδιά που έφυγαν πριν από 36 ολόκληρα χρόνια.

Το μνημόσυνο άρχισε περίπου στις 13:30 και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 15:00, με κατάθεση στο μνημείο θυμάτων της Θύρας 7. Οι άνθρωποι αυτοί τότε, έχασαν τόσο άδικα τη ζωής τους. Δεν αποδόθηκαν ποτέ ευθύνες και δεν βρέθηκε κανένας ένοχος.

«Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»


Όμως, ως ελάχιστο φόρο τιμής, η οικογένεια του Ολυμπιακού τίμησε τα αδικοχαμένα αδέρφια μας για μια ακόμα φορά... Και θα συνεχίσει να το κάνει!

16507025_618986328297125_559549295_n


ΑΘΑΝΑΤΟΙ...

Πηγή: gavros.gr