Μπάγερν – Ολυμπιακός 103-105

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εξακολουθεί να τρέχει στους δικούς του ρυθμούς ο Ολυμπιακός, ξεπερνώντας με 105-103 και το εμπόδιο της Μπάγερν Μονάχου και φθάνοντας στην όγδοη διαδοχική νίκη του στη φετινή Ευρωλίγκα και την 19η συνολικά!

Τι κι αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Μίρσα Μπέγκιτς και Γιώργο Πρίντεζη, καθώς και τον τραυματία Σέντρικ Σίμονς, οι Πειραιώτες δεν δείχνουν να μπορούν να χάσουν. Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, σε εξέλιξη και θέαμα, επικράτησαν και των Γερμανών στο «Audi Dome», έκαναν το «οκτώ στα οκτώ» στηνΕυρωλίγκα και αύξησαν το φετινό σερί τους στους επίσημους αγώνες τους στο 19-0.

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο είχαμε για αμφότερες τις ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν σταθερά το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο (4-9, 11-16, 17-25 και 22-28 στο 10’), αλλά τους φιλοξενούμενους να αντιδρούν στη δεύτερη περίοδο και να κάνουν, προσωρινά, την ανατροπή (32-30 στο 22’). Η αντίδραση των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν άμεση, καθώς με το Βασίλη Καββαδά μέσα από τη ρακέτα και με καταιγισμό τριπόντων από την περιφέρεια ξέφυγαν εκ νέου, στο 51-42, για να κλείσουν το πρώτο μέρος στο +9 (50-59). ΟΟλυμπιακός τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα 57% και τοΒασίλη Σπανούλη να έχει ήδη 14 πόντους και έξι ασίστ.

Στον ίδιο υψηλό ρυθμό συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο, με τους Πειραιώτες να προηγούνται με 66-54 με τρίποντο του δαιμονισμένου Σπανούλη, αλλά διαδοχικά περιφερειακά σουτ των Μπράιαν και Στάιγκερ έφεραν την Μπάγερν Μονάχου στο 67-66, στο 25’. Πόντο πόντο κινήθηκαν οι δύο αντίπαλοι μέχρι και το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, που ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν ισχνή διαφορά τριών πόντων (77-80). Με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας και το Στράτο Περπέρογλου να μπαίνει στην εξίσωση του σκοραρίσματος οι παίκτες του Ολυμπιακού ξέφυγαν στο 88-79 στο 32’ και στο 93-86 τρία λεπτά αργότερα, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο, παρά τα ξεσπάσματα των Γερμανών. Με 1/2 βολές του Έισι Λο η ελληνική ομάδα συμπλήρωσε τους εκατό πόντους στο 38’, οι γηπεδούχοι μείωσαν στους δύο πόντους (100-102) στο τελευταίο λεπτό, αλλά πιο ψύχραιμος ο Ολυμπιακός«κράτησε» τη νίκη.