Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα άνετο βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης», επικρατώντας 3-0 του Εργοτέλη χωρίς να έχει τον τραυματία Μήτρογλου στη σύνθεσή του, έχοντας όμως τους Κάμπελ, Ολαϊτάν και Τσόρι σε ρόλο… εκτελεστών – Αγωνία για Μανιάτη

Συνεχίζει να παίρνει βαθμούς ξεκούραστα ο Ολυμπιακός και να παραμένει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος. Η ομάδα του Μίτσελ μπορεί να σκέφτεται από τώρα τον «τελικό» που έχει μπροστά της στις 10 Δεκεμβρίου με την Άντερλεχτ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την πρόκριση στους «16» του Champions League, ωστόσο, αυτό δεν την αποπροσανατολίζει και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ένα ακόμα τρίποντο στη φετινή SuperLeague χωρίς να χρειαστεί καν να… φορτσάρουν.

Με τον Κώστα Μήτρογλου «λαβωμένο» και τον Εργοτέλη να είναι μια από τις ανταγωνιστικές ομάδες που επισκέφθηκαν το «Γ. Καραϊσκάκης», υπήρχε ένα ερωτηματικό για το κατά πόσο θα είναι εύκολο το έργο του Ολυμπιακού, το οποίο ωστόσο λύθηκε… πολύ γρήγορα. Μόλις έξι λεπτά χρειάστηκαν στους «ερυθρόλευκους» για να ανοίξουν το σκορ, με τον Κάμπελ να κάνει μια ακόμα καλή εμφάνιση στο Φάληρο και να πετυχαίνει το πρώτο γκολ των νταμπλούχων στο δρόμο προς το 12ο τρίποντο. Η ομάδα της Κρήτης από την πλευρά της, έδειξε να πατάει καλά μετά το εικοσάλεπτο και να προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα, κυρίως από τη διάθεση που είχαν οι Ρομάνο και Μπαντιμπανγκά, ωστόσο το γκολ του Ολαϊτάν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου επί της ουσίας… έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά, με τον Μίτσελ να κάνει αλλαγές και να «φρεσκάρει» την ομάδα του ενόψει του αρκετά φορτωμένου προγράμματος που έρχεται και προβλέπει ματς με τον Αστέρα Τρίπολης το ερχόμενο Σάββατο (07/12) και τον… ευρωπαϊκό τελικό με την Άντερλεχτ τρεις ημέρες αργότερα. Γι’ αυτό αποσύρθηκαν και οι Σαβιόλα και Βάις, με τον Τσόρι που αντικατέστησε τον δεύτερο να πετυχαίνει το τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό το οποίο «σφράγισε» τη νίκη του.

Αυτό που έχει, ωστόσο, περισσότερη σημασία για τους Πειραιώτες με τη λήξη του ματς, είναι η κατάσταση του Γιάννη Μανιάτη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αποχώρησε από το 29’ έχοντας τραυματιστεί στον αριστερό αστράγαλο, με την κατάστασή του να μην έχει εκτιμηθεί ως τη λήξη του ματς από το ιατρικό τιμ των «ερυθρόλευκων». Ενδεχόμενη απουσία του θα είναι ιδιαίτερα ισχυρό «πλήγμα» για την ομάδα, με τον Μίτσελ να απεύχεται μια απώλεια εφάμιλλη αυτής του Κώστα Μήτρογλου ο οποίος θα επιστρέψει με το νέο έτος στη δράση.

Η απουσία του «πιστολέρο» πάντως, δεν φάνηκε για τον Ολυμπιακό, όπως δεν φάνηκε και στην Κομοτηνή, καθώς το συγκρότημα του Μίτσελ σε ένα ακόμα ματς πρωταθλήματος επιβεβαίωσε πως έχει διαφορά κλάσης με τις περισσότερες ομάδες από αυτές που συμμετέχουν στη SuperLeague. Η πολυφωνία και η ποιότητα του Ολυμπιακού, άλλωστε, είναι κι αυτή που τον έχει φέρει στους 37 βαθμούς, αρκετά μακριά από τους διώκτες του, και τον καθιστούν φαβορί για ένα ακόμα πρωτάθλημα…