Ηλυσιακός – Ολυμπιακός 85-54

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον προημιτελικό αγώνα με τον Ηλυσιακό ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας με 85-54.

Αν και χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη (ίωση), Μίρσα Μπέγκιτς (ενοχλήσεις στη μέση) και τους εδώ και καιρό τραυματίες, Έισι Λο και Δημήτρη Μαυροειδή, οι Πειραιώτες δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους, στην «πρόβα» τους πριν από το ντέρμπι της πρεμιέρας της Basket League ΟΠΑΠ απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ (14/10, 19.15). Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και «καθάρισαν» από το πρώτο δεκάλεπτο την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Προηγήθηκαν με 33-12, διαφορά που συντήρησαν και αύξησαν στη συνέχεια. Έτσι προκρίθηκαν στα ημιτελικά, μαζί με τους ΠαναθηναϊκόΠανιώνιο και Άρη, και περιμένουν τα αποτελέσματα της κλήρωσης που θα γίνει για να μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους.

Ο Δημήτρης Λιόγας, από την πλευρά του Ηλυσιακού, δεν είχε στη διάθεσή του το Νίκο Χατζήκαι τον ανέτοιμο Ντι Τζέι Στέφενς. Ο αγώνας ξεκίνησε με μισάωρη καθυστέρηση, ύστερα από σχετική επιστολή που απέστειλε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τήρησε η αστυνομία. ΗΚΑΕ Ολυμπιακός, πάντως, επεσήμανε πως δεν έχει πρόβλημα να αγωνιστεί παρουσία φιλάθλων (στο κλειστό ήταν περίπου 150, αποκλειστικά κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας των γηπεδούχων). Η πλειονότητα του κόσμου αποχώρησε, αν και επέστρεψε ικανοποιητικός αριθμός, στο πάνω διάζωμα.

Δεκάλεπτα: 12-33, 29-47, 43-62, 54-85.
Ηλυσιακός (Λιόγας): Καυκής 5, Φακόπουλος 2, Αντωνάκης 3, Σμιθ 3 (1), Άντερσον 16 (2), Ζούμπος 2, Δορκοφίκης 2, Μποντζ 11, Βαβάτσικος 4, Ιωάννου 4, Τσουγκαράκης 2.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (2), Αγραβάνης 6, Ντάνστον 8, Μάντζαρης 6, Περπέρογλου 9, Παπαπέτρου 5, Σλούκας 10, Κατσίβελης 6, Σίμονς 6, Λοτζέσκι 17 (2), Πρίντεζης.