Ισοπαλία για τον Ολυμπιακό με τα πρώτα θετικά δείγματα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παρόντος του Χαβιέρ Σαβιόλα, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε βελτιωμένος στην άμυνα, κράτησε στο μηδέν την πιο έτοιμη Στουτγκάρδη και αν είχε εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως βρίσκονται σε καλό… δρόμο, με καλή ανασταλτική λειτουργία, στο τρίτο φιλικό της προετοιμασίας, έμειναν στο 0-0 αλλά θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη, σε περίπτωση που μετουσίωναν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, κυρίως στο πρώτο μέρος.

Η εξέλιξη του αγώνα

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα «πατήματά» τους στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η ζέστη έπαιξε ανασταλτικό παράγοντα εμποδίζοντας τους πρωταγωνιστές.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους Γερμανούς, όταν ο Μαξίμ έκανε το σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 14’ ο Μανιάτης έπιασε το σουτ, έπειτα από κόρνερ του Ντομίνγκεζ, αλλά ο Ούλραϊχ μπλόκαρε.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και προσπάθησε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία της Στουτγκάρδης. Στο 18’ ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μανιάτη και στο 22’ το σουτ του Φετφατζίδη έξω από την περιοχή πέρασε άουτ.

Ο Έλληνας άσος είχε πολλά… κέφια και δημιούργησε πολλά ρήγματα από τα δεξιά. Στο 43’ ο «Φέτφα» βρήκε ωραία τον Ντομίνγκεζ στην αντεπίθεση, αλλά ο Αργεντινός δεν κατάφερε να βρει τον Μήτρογλου στο δεύτερο δοκάρι, ελέω αμυντικού των Γερμανών και στο επόμενο λεπτό, ο Φετφατζίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ούλραϊχ στο τετ-α-τετ έπειτα από ασίστ του «Τσόρι».

Πολλές αλλαγές, διατήρησε το καλό «πρόσωπο»

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τρεις αλλαγές για τον Ολυμπιακό, καθώς οι Μανωλάς, Μασάντο και Παπάζογλου μπήκαν αντί των Παπαδόπουλου, Φουστέρ και Σαλίνο, αντίστοιχα, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που διατήρησαν τον έλεγχο και στο 51’ ο Μανιάτης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική μεταβίβαση του Παπάζογλου από τα δεξιά.

Στο 60’ η Στουτγκάρδη σημείωσε τέρμα με τον Ιμπίσεβιτς, ωστόσο, ο διαιτητής του αγώνα το ακύρωσε ως οφσάιντ και στην επόμενη φάση, ο Μανιάτης και πάλι έφτασε κοντά στο γκολ, όμως, αυτή την φορά ο Ούλραϊχ απέκρουσε το σουτ του Έλληνα άσου.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η… σειρά του Μήτρογλου να απειλήσει, όμως και πάλι ο πορτιέρο των Γερμανών αντέδρασε σωστά και διατήρησε το μηδέν στην άμυνά του.

Στο 65’ ο Μίτσελ προχώρησε σε… μαζεμένες αλλαγές. Εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασαν οι Μέγιερι, Φετφατζίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Ντομίνγκεζ, Μήτρογλου, Φέισα, Μανιάτης και στις θέσεις τους πέρασαν οι Γιαννιώτης, Ολαϊτάν, Λυκογιάννης, Μεντζανί, Ιμπαγάσα, Διαμαντάκος, Σάμαρης και Ντε Βινσέντι, αντίστοιχα

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν και πάλι με τον Διαμαντάκο, ο οποίος κατέβασε ωραία την μπάλα και έκανε το πλασέ από πλάγια θέση, αλλά ο Ούλραϊχ ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με την κούραση να φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους στην άμυνα των Γερμανών, ενώ η Στουτγκάρδη αδυνατούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Γιαννιώτη.