Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός 4-2

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αποτέλεσμα όχι απόλυτα ισάξιο της εικόνας που παρουσίασε στο γήπεδο είχε στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του ο Ολυμπιακός. Απέναντι σε έναν πολύ δυνατό και σαφώς πιο έτοιμο αντίπαλο, την Φράιμπουργκ, γνώρισε την ήττα με 4-2.

Παρόμοιο σχήμα με εκείνο που χρησιμοποίησε κόντρα στη Σίμουρκ θέλησε να χρησιμοποιήσει και πάλι ο κ. Μίτσελ, στο φιλικό με τη Φράιμπουργκ. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα. Στην άμυνα δεξιά ο Σαλίνο, αριστερά ο Χολέβας και στόπερ οι Κοντρέρας και Μανωλάς. Την τριάδα στα χαφ αποτελούσαν οι Φέισα, Μανιάτης και Σάμαρης. Στην επίθεση αριστερά ήταν ο Ντομίνγκεζ (σε ελεύθερο ρόλο, συνέκλινε πολύ), δεξιά ο Φουστέρ και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Το παιχνίδι δεν άρχισε καθόλου καλά για την ομάδα μας, η οποία βρέθηκε μέχρι το 21’ να ηττάται με τρία γκολ διαφορά. Στο 4’ ο Μεχμεντί, στο 15’ Σμιντ και στο 21’ ξανά ο Μεχμεντί ήταν εκείνοι που πέτυχαν τα γκολ. Η Φράιμπουργκ έδειχνε σαφώς πιο έτοιμη (το γερμανικό πρωτάθλημα αρχίζει ακόμη πιο νωρίς) και ο Ολυμπιακός έδειξε πως θέλει ακόμη δουλειά, γεγονός όχι παράλογο, αφού βρίσκεται μόλις στη δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας.

Στο 18’, εν τω μεταξύ, ο Σάμαρης είχε ένα φοβερό σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Σβόλοφ! Στο 23’ ο Χολέβας εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πολύ πλάγια θέση και είδε τον Σβόλοφ ενστικτωδώς να σταματάει την μπάλα πάνω στη γραμμή! Λίγο άστοχο ήταν το σουτ του Ντομίνγκεζ στο 26’, από καλή θέση!

Στο 30’ ο Μήτρογλου πήρε την μπάλα αριστερά μέσα στην περιοχή και έστρωσε στον Μανιάτη, ο οποίος έπιασε φοβερό σουτ και είδε την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι του Σβόλοφ! Στην τελευταία καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, ο Ντομίνγκεζ σέντραρε ωραία από δεξιά, ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Σβόλοφ, αλλά δεν πέρασε τη γραμμή!

Ο Ολυμπιακός άργησε πολύ να μπει στο παιχνίδι στο πρώτο μέρος, ήταν και λίγο άτυχος στις περιπτώσεις του Μανιάτη και του Μήτρογλου. Έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην επίθεση, αλλά κενά στην άμυνα, τα οποία οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν.

Το δεύτερο μέρος άρχισε για την ομάδα μας με πολλές αλλαγές και γκολ! Μπήκαν στο ματς Κάρολ, Παπάζογλου, Σιόβας, Λυκογιάννης, Ντε Βινσέντι, Βάις και Διαμαντάκος. Στο 47’ ο Ολυμπιακός πίεσε και ο Τάτος εκμεταλλεύτηκε άριστα το λάθος του Σβόλοφ, πλασάροντας και κάνοντας το 3-1. Το σουτ του Σιόβα στο 54’ ήταν λίγο άστοχο. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο πιεστικός και ακόμη πιο μαχητικός. Στο 57’ ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ, ο Διαμαντάκος «απογειώθηκε» και έπιασε γυριστό σουτ, λίγο άστοχο.

Το παιχνίδι ήταν πλέον καθαρά υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε κατοχή κυκλοφορία και φάσεις. Ωστόσο, η αφύπνιση που ήρθε αργά στο πρώτο μέρος, κόστιζε στο σκορ, το οποίο παρέμενε υπέρ της Φράιμπουργκ. Στο 68’ο Κάρολ αντέδρασε υπέροχα και εξουδετέρωσε τετ-α-τετ του Κοκελέν.

Μία στιγμή ολιγωρίας από τον Βορειοϊρλανδό, όμως, έδωσε στο 72’ στον Ζουκ να κάνει το 4-1. Η απάντηση για τον Ολυμπιακό, όμως ήταν άμεση και στο 73’ ο Ολαϊτάν εκμεταλλεύτηκε ωραίο γύρισμα του Καραγκούνη από αριστερά, πρώτο σουτ του Φετφατζίδη και με πλασέ από κοντά μείωσε σε 4-2. Ο Βάις και ο Μασάντο είχαν δύο εξαιρετικά σουτ στις καθυστερήσεις, τα οποία εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ των Γερμανών.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλύτερα ότι δεν έκανε στο πρώτο. Πίεζε πολύ σωστά, αναπτυσσόταν εξίσου καλά και ήταν πολύ πιο ορθολογικός στις προσπάθειές του. Ο κ. Μίτσελ δοκίμασε όλους τους ποδοσφαιριστές του και σίγουρα εξήγαγε πολύτιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια της προετοιμασίας.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Σβόλοφ, Φερνάντες, Χάνκε, Μεχμεντί, Σμιντ, Σούστερ, Μούιτζα, Σοργκ, Γκίντερ, Κλάους, Χεν. Αγωνίστηκαν και οι Ντιανέ, Φράις, Γκουέντε, Ζουκ, Γκούντερ, Κοκελέν, Τζούλιεν, Σραμλ, Χέφλερ,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι (46’ Κάρολ), Σαλίνο (46’ Παπάζογλου), Χολέβας (46’ Λυκογιάννης, 70’ Καραγκούνης), Κοντρέρας (31’ Παπαδόπουλος, 70’ Σιώπης), Μανωλάς (46’ Σιόβας), Φέισα (46’ Μασάντο), Μανιάτης (46’ Ντε Βινσέντι), Σάμαρης (31’ Γκρέκο, 63’ Φετφατζίδης), Φουστέρ (31’ Τάτος, 63’ Ιμπαγάσα), Ντομίνγκεζ (46’ Βάις), Μήτρογλου (46’ Διαμαντάκος, 70’ Όλαϊτάν).


Πηγή: Οlympiacos.org