ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: 4-0 την ΑΕΚ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε της ΑΕΚ με 4-0 στο Φάληρο για την 7η αγωνιστική της Super League!

Η ομάδα του Θρύλου παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο και χωρίς να απειληθεί, πήρε μία ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα συνεχίζοντας το απόλυτο!

Σκόρερ ήταν οι Μποτία, Ιντέγε και Φορτούνης (δις), με τον κόσμο στις ασφυκτικά γεμάτες εξέδρες να δημιουργεί μία «καυτή» ατμόσφαιρα, όπως μόνο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ξέρουν!

Ο κ. Σίλβα παρέταξε τον Θρύλο με διάταξη 4-2-3-1 και τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας και Μαζουακού. Ο Κασάμι με τον Μιλιβόγεβιτς ήταν στα χαφ και μπροστά τους έπαιζαν αριστερά ο Ντουρμάζ, δεξιά ο Σεμπά και στο κέντρο ο «Τσόρι». Ο Μπράουν Ιντέγε ήταν ο μοναδικός καθαρός σέντερ φορ.

Οι δύο ομάδες έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους. Ο Ολυμπιακός να παίξει ποδόσφαιρο και η ΑΕΚ να… διαμαρτύρεται. Υπήρχαν στιγμές που οι ποδοσφαιριστές του Τραϊανού Δέλλα περισσότερο φώναζαν για τις διαιτητικές αποφάσεις, παρά έπαιζαν ποδόσφαιρο. Ο Θρύλος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι σε μια ομάδα άνευρη, με τακτική «περιμένω και αν βγω μπροστά, καλώς». Ο Ολυμπιακός έβαζε την μπάλα κάτω και προσπαθούσε να δημιουργήσει. Όταν δεν του έβγαινε, έβρισκε με γεμίσματα τον Ιντέγε, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά, σε όλους τους τομείς. Τακτικά, βοηθούσε στην άμυνα, κατέβαζε και μοίραζε, έπαιρνε πάνω του αμυντικούς της ΑΕΚ…

Ο «Τσόρι» φάνηκε λίγο επηρεασμένος από την απουσία του, λόγω τραυματισμού, διακοπής πρωταθλήματος κλπ. Ωστόσο, μόλις «χάιδευε» λίγο την μπάλα, το γήπεδο ξεσηκωνόταν. Είναι τέτοια η αγάπη του κόσμου για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή. Ο «Τσόρι» έδειχνε λίγο «έξω από τα νερά του», όμως και πάλι, όταν «πάταγε γκάζι», δύσκολα πιανόταν… Πολύ καλός ο Ντουρμάζ, ο οποίος ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ τον τραυματισμό του και επέστρεψε. Και μάλιστα ενδεκαδάτος! Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε δεχθεί περισσότερα γκολ, από το ένα που δέχθηκε. Από στατική φάση, δουλεμένη στην προπόνηση. Ωστόσο, ο αντίπαλος του Ολυμπιακού παρουσίασε… φτωχό θέαμα και δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ενός ματς που χαρακτηριζόταν «ντέρμπι».

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Μόνο από την πλευρά του Ολυμπιακού, βέβαια. Ο Θρύλος έβαλε κάτω την μπάλα και συνέχισε να πιέζει για περισσότερα γκολ. Η ΑΕΚ συνέχιζε να διαμαρτύρεται, με πρωτεργάτη τον ίδιο τον προπονητή της, ο οποίος σε κάθε φάση που η διαιτητικά απόφαση δεν του άρεσε, έχανε την ψυχραιμία του. Μιλούσε διαρκώς στον 4ο και εν γένει περνούσε μία εικόνα, η οποία έβγαινε και στους παίκτες του. Όποτε διαφωνούσαν με τον διαιτητή, γυρνούσαν και κοίταγαν τον πάγκο, για να πάρουν… στήριξη στις απόψεις τους. Όπως και να ‘χει, ο Θρύλος δεν έπεσε «θύμα» των διαρκών προκλήσεων των «κιτρινόμαυρων» και δεν παρασύρθηκε από τις πρακτικές διαμαρτυρίας τους. Ο Πλατέλλας θα μπορούσε να είχε πάρει 6 κίτρινες, για διαμαρτυρία…

Το φινάλε ήταν, όμως, εκείνο που έπρεπε. Αφού ο Θρύλος έκανε το 2-0, οι χώροι άνοιξαν ακόμη περισσότερο. Η είσοδος του Φορτούνη στο ματς, αντί του κουρασμένου και ελαφρώς τραυματία (δεν έχει κάτι, μόνο κράμπα στο πόδι) «Τσόρι», έφερε νέα φρεσκάδα. Ο «μικρός μάγος» έβαλε δύο πανέμορφα γκολ, με ασίστ του Ιντέγε στο πρώτο και πέναλτι σε μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Ερνάνι μέσα στην περιοχή στο δεύτερο, έβαλε «το κερασάκι στην τούρτα» και πλέον έστρεψε για τα καλά το βλέμμα όλων στον Ολυμπιακό, στην Κροατία. Ο στόχος με την ΑΕΚ είχε επιτευχθεί. Όπως και με τον ΠΑΟΚ, ο Θρύλος έδειξε ότι είναι απλώς ο καλύτερος. Και δεν παίζεται. Το 43ο πρωτάθλημα ήρθε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά και το 4-0 απέναντι στην ΑΕΚ έμεινε ως ιδιαίτερα εμφατική νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά (78' Ερνάνι), Ντουρμάζ (64' Πάρντο), Ντομίνγκεζ (75' Φορτούνης), Ιντέγε.

AEK (Tραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ντιντάκ, Σιμόες (63' Μπουονανότε) , Μάνταλος (83' Μάνταλος), Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας (75' Κριστάντους, Αραβίδης.