UNESCO: Εγκαίνια στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ο δήμος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη προσκαλεί όσους επιθυμούν να παρευρεθούν τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 και ώρα 7:00 μμ στα εγκαίνια των μονίμων ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ_ΝΙΚΑΙΑ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ» επί της οδού Κοτυώρων 35 στη Νίκαια (2ος Όροφος).

Η εκδήλωση των εγκαινίων σηματοδοτεί επίσημα πλέον την έναρξη λειτουργίας των δομών οι οποίες και θα εξυπηρετούν δεκάδες άπορες οικογένειες, στην πλειοψηφία τους τρίτεκνες και πολύτεκνες, που πραγματικά χρειάζονται την στήριξή μας, σε καθημερινή βάση, προσφέροντας φαγητό, φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, βιβλία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.


Οι Δομές που δημιουργήθηκαν από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη είναι Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Εστιατόριο, Υποδοχή Αστέγων, Ανοιχτό Κέντρο Διημέρεσυης καθώς και Τράπεζα Χρόνου. Σε κάθε δομή υπάρχουν 6 λουτήρες, ιματιοθήκες, πλυντήρια, στεγνωτήρια, παιδότοπος, βιβλιοθήκη κ.α.


Αρωγοί στο έργο του Ομίλου στάθηκαν δεκάδες εταιρείες από τον χώρο της τεχνολογίας, βιομηχανίες, εργοστάσια και τοπικές επιχειρήσεις με τρόφιμα, είδη ρουχισμού και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Τις δομές θα εγκαινιάσει η κα Μαρί Κυριακού η οποία στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που είναι κοντά στον άνθρωπο με τεράστια αποθέματα ψυχής και αλτρουισμό.


Όπως χαρακτηριστικά τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης:


«Ιδιαίτερα σήμερα , στις δύσκολες αυτές συνθήκες, η δημιουργία και η διατήρηση των παραπάνω δομών θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο. Θα δώσουμε ανάσα σε μια περίοδο δύσκολη για όλους τους συνανθρώπους μας. Δημιουργήσαμε ιδιαίτερα σημαντικές δομές, σε ένα άριστο περιβάλλον, μία ανοικτή ζεστή αγκαλιά για τους συνανθρώπους μας και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι δομές αυτές είναι ίσως οι πιο σύγχρονες και άρτιες δομές σε όλη την Ευρώπη.»


Την εκδήλωση των εγκαινίων θα στηρίξουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.