ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΡΕΝΤΗ: Επίσκεψη της Αντιπεριφέρειας ενόψει του Πάσχα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επίσκεψη στην κεντρική αγορά στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη πραγματοποίησε, το πρωί της Κυριακής 29 Μαρτίου, κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, αποτελούμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και τους περιφερειακούς συμβούλους Γιώργο Αλεβιζόπουλο, Μαλάμω Αποστολοπούλου και Μαρία Λαμπρίδου.

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει επάρκεια τροφίμων σε όλα τα είδη εν όψει των εορτών του Πάσχα. Ακόμα ζήτησαν να εξεταστεί από την Περιφέρεια Αττικής η δυνατότητα ένταξης της ανάπτυξης των υποδομών και ο εκσυγχρονισμός των κτιρίων της αγοράς σε αναπτυξιακά προγράμματα και οι έλεγχοι των υπηρεσιών να επεκταθούν εκτός αγοράς για την πάταξη του παραεμπορίου.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν και στο ζήτημα της «Ιχνηλασιμότητας των τροφίμων» ζητώντας απλοποίηση της διαδικασίας για τη δυνατότητα ανίχνευσης και παρακολούθησης τροφίμων, ζωοτροφών και ζώων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τροφίμων ή ουσιών που πρόκειται ή αναμένεται να ενσωματωθούν σε τρόφιμα ή σε ζωοτροφές σε όλα τα στάδια της παραγωγής, μεταποίησης και διανομής τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ευχαρίστησε για την ενημέρωση και συμφώνησε να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες, που μπορούν να υπάρξουν για την χρηματοδότηση των υποδομών. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι εν όψει των εορτών του Πάσχα οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν σημειώνοντας, ωστόσο, την μεγάλη έλλειψη προσωπικού των υπηρεσιών της ΠΕ Πειραιά.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διοργανωθεί ημερίδα ενημέρωσης για το κρίσιμο θέμα της «Ιχνηλασιμότητας των τροφίμων».