ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Εκλογές τον Δεκέμβρη με πολλές εκπλήξεις!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καθώς πλησιάζουν οι Εκλογές για τα Επιμελητήρια όλης της χώρας, για τα 3 Επιμελητήρια στον Πειραιά φαίνεται πως αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το λιμάνι βρίσκεται σε έντονη τροχιά ανάπτυξης.

Δεδομένου ότι η θητεία τους είναι τουλάχιστον 5ετής, αυτό σημαίνει ότι οι νέες διοικήσεις πιθανότατα να προλάβουν την έξοδο από την κρίση και να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις επόμενες Δημοτικές-Περιφερειακές αλλά και Βουλευτικές Εκλογές.

Στον Πειραιά, τον προσεχή Δεκέμβρη, θα έχουμε εκλογές στο ΕΒΕΠ (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά) στο ΕΕΠ (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά) και στο ΒΕΠ (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά).

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Απόλυτος κυρίαρχος θεωρείται και για την επόμενη θητεία ο νυν Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Με μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση και με έντονη δράση στα κοινά, είναι πιθανόν να είναι και ο μοναδικός υποψήφιος, καθώς δεν υπάρχει "αντίπαλος" που να είναι δεν θέση να κοντραριστεί μαζί του.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Πειραιώτης Επιχειρηματίας είναι ένας από τους στενούς συνεργάτες-συμβούλους του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ υπήρξε ένας από τους πρώτους ισχυρούς υποστηρικτές του, όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και πανελλαδικά.

Η επανεκλογή του θα πρέπει να θεωρείται ήδη δεδομένη.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Εδώ έχουμε μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς ο νυν Πρόεδρος - πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑ - κατέχει αυτή τη θέση για 16 συναπτά έτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο κ. Μπενέτος, το τελευταίο διάστημα δείχνει να ασχολείται περισσότερο με το Δίκτυο των Νησιωτικών Επιμελητηρίων της ΕΕ και λιγότερο με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, γεγονός που έχει προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες και αρκετές γκρίνιες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Γιώργος Μπενέτος δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος, αλλά θα επιχειρήσει να "κληρονομήσει" τη θέση του για έναν εκ των στενών συνεργατών και φίλων του!

Το εγχείρημα για τον επίδοξο "διάδοχο" του κ. Μπενέτου όμως μάλλον θα είναι αρκετά δύσκολο, γιατί όπως μαθαίνουμε, απέναντί του συνασπίζεται ένα ισχυρό και πολυσυλλεκτικό μέτωπο, με πλήθος σημαντικών προσωπικοτήτων του επιχειρείν, του ευρύτερου Πειραιά και των Νησιών.

Μάλλον θα έχουμε αλλαγή σκυτάλης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες.

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Νυν πρόεδρος είναι ο Ανδριανός Μιχάλαρος, ο οποίος και θα είναι εκ νέου υποψήφιος όπως δήλωσε στους στενούς του συνεργάτες.

Η εκλογική μάχη όμως θα έχει και εδώ ενδιαφέρον, καθώς απέναντί του θα κατέβει ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αναμένεται να "πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του" σε αυτές τις εκλογές.

Και εδώ θα έχουμε μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη αναμέτρηση!