Ο Δρ. Νικόλαος Κουτσογούλας μιλά για την ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΟΛΕΚΤΟΜΗ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η επαναστατική χειρουργική μέθοδος της λαπαροσκόπησης πλέον εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία και σε επεμβάσεις κολεκτομής, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο ανάρρωσης και το μετεγχειρητικό πόνο. Πλέον η αφαίρεση τμήματος του παχέος εντέρου (κολεκτομή) γίνεται με μικρότερες χειρουργικές τομές και εξασφαλίζει ταχύτερη ανάρρωση και μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο, ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει ταχύτερα στις δραστηριότητες του και στη  κατανάλωση στερεών τροφών.

...της Στεφανίας Βενιέρη, Αρχισυντάκτριας Piraeus Press

Η λαπαροσκόπηση στις επεμβάσεις στο γαστρικό Σωλήνα

Η επέκταση της χρήσης της Λαπαροσκόπησης για επεμβάσεις στο γαστρεντερικό σωλήνα, επιβεβαιώνει μια νέα άποψη της χειρουργικής, την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική (minimal invasive surgery).

Η χρήση των τεχνικών αυτών στο παχύ έντερο, δεν εξελίχθηκε τόσο γρήγορα, όσο εξελίχθηκε στις νόσους των χοληφόρων.

Σ’ αυτό συντέλεσαν οι τεχνικές δυσκολίες και το υψηλό επίπεδο κατάρτισης που απαιτείται για την εκτέλεση τέτοιων επεμβάσεων (μεγάλη καμπύλη εκμάθησης). Ο φόβος για την διασπορά καρκινικών κυττάρων που αποπίπτουν από τους όγκους του παχέος εντέρου και το μεγάλο μέγεθος του παχέος εντέρου, το οποίο δημιουργεί την ανάγκη μιας μεγάλης τομής για την έξοδο του παρασκευάσματος από την κοιλιά. Η συνέχεια του εντέρου μπορεί να αποκατασταθεί με μια ενδοσωματική αναστόμωση κατά την οποία εισέρχονται συρραπτικά μηχανήματα μέσα από τις οπές λαπαροσκόπησης ή μέσω του πρωκτού ή μέσω μιας εξωσωματικής αναστόμωσης. Με την συνδυασμένη χρήση λαπαροσκόπησης και κολονοσκόπησης, η βλάβη πρώτα αναγνωρίζεται και σημειώνεται και κατόπιν αντιμετωπίζεται.

Πλεονεκτήματα της Λαπαροσκοπικής κολεκτομής

  1. Ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος
  2. Μικρότερη ενδονοσοκομειακή νοσηλεία
  3. Σύντομη επιστροφή σε κανονικό διαιτολόγιο
  4. Σύντομη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
  5. Τέλειο αισθητικά αποτέλεσμα
  6. ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ Ή ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Δρ. Νικόλαος Κουτσογούλας

Γενικός Χειρουργός

www.nikoskoutsogoulas.gr