Ρεκόρ προσέλευσης στις εκλογές του ΙΣΑ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας, θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα για την εκλογή νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΑ.
Οι κάλπες έκλεισαν λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, και έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην εκλογική αναμέτρηση των δύο ημερών (12 και 13 Οκτωβρίου), ψήφισαν 8.700 γιατροί, με έγκυρα ψηφοδέλτα 8.400.

Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής καταμέτρηση πάντως, η παράταξη του νυν προέδρου του ΙΣΑ κ. Γιώργου Πατούλη ΔΗΚΙ - ΙΣΑ, έρχεται πρώτη με σημαντική μάλιστα διαφορά.

Στις προηγούμενες εκλογές πριν τρία χρόνια, είχαν ψηφίσει 5.500 γιατροί. Η προσέλευση τόσο μεγάλου αριθμού γιατρών σε σχέση με το 2011, καταδεικνύει την ανάγκη του ιατρικού κόσμου για παρέμβαση στα συνδικαλιστικά δρώμενα. Φυσικά τίποτε δεν είναι ίδιο με ό,τι κυριαρχούσε πριν από τρία χρόνια, αφού μέσα στο διάστημα αυτό, άλλαξαν δραματικά πολλά πράγματα κυρίως όμως καταβαρθρώθηκε η δημόσια υγεία και η πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες, ενώ και οι ίδιοι οι γιατροί, βίωσαν και βιώνουν το σκληρό πρόσωπο των μνημονιακών πολιτικών.