Ώρα μηδέν για την Αμφίπολη – Τα πάντα για τα ευρήματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Κατερίνα Περιστέρη, επικεφαλής των ανασκαφών στον λόφο Καστά και τον τάφο της Αμφίπολης, θα αποκαλύψει τα μυστικά των ευρημάτων που είχαν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στο παρελθόν.

Σήμερα το απόγευμα, στις 6:00 μ.μ, σε εκδήλωση που διοργανώνεται στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζεται η πορεία των ανασκαφών και τα ευρήματα που έχουν διαπιστωθεί στον πολυσυζητημένο λόγο Καστά.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου από τον σύνδεσμο (http://www.auth.gr/video/19293) και θα προβάλλεται ταυτόχρονα και στο αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ που θα είναι ανοιχτό για το κοινό.

Η κ. Περιστέρη αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από τα ευρήματα που έχουν βρεθεί και τις σημαντικότατες πληροφορίες που έχουν προκύψει μέσω αυτών. Η εκδήλωση έχει τίτλο «Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης 2012-2014».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

-Χαιρετισμός του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Μήτκα.

-«Αποτελέσματα γεωφυσικών και γεωλογικών ερευνών στον Καστά, Καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

-«Ταφικό συγκρότημα Τύμβου Καστά Αμφίπολης: Ανασκαφική Έρευνα 2012-2014», Κατερίνα Περιστέρη, Αρχαιολόγος, Ανασκαφέας Τύμβου Καστά Αμφίπολης, Προϊστάμενη Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών.

-Τη συζήτηση συντονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ, δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

Πηγή: enikos.gr