Παγκόσμιο δέος για το 6.000 ετών «αγκαλιασμένο ζευγάρι» στο Δριμό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δυο ανθρώπινοι σκελετοί, ηλικίας 6.000 ετών, βρέθηκαν θαμμένοι αγκαλιά στο σπήλαιο Αλεπότρυπα στην Πελοπόννησο.

Τα διεθνή ΜΜΕ με ρεπορτάζ και φωτογραφίες ασχολήθηκαν με αυτή τη σημαντική ανακάλυψη που ήρθε στο φως στο σπήλαιο της Αλεπότρυπας στο Διρό, στην Πελοπόννησο.

Δυο σκελετοί, που χρονολογούνται περίπου 6.000 χρόνια πριν, βρέθηκαν θαμμένοι αγκαλιά στο συγκεκριμένο σπήλαιο, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο, ενώ οι επιστήμονες αξιολογούν πως πρόκειται για την αρχαιότερη ταφή του είδους σε όλον τον κόσμο.

«Μια ρομαντική ιστορία 6.000 ετών ανακαλύφθηκε σε σπήλαιο στην Ελλάδα» αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Dicovery Channel, που εξηγεί επίσης ότι «οι προϊστορικοί ευρήματα ήταν τοποθετημένοι σε καμπύλη, αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλο. Οι σκελετοί, σύμφωνα με το DNA, ανήκουν σε άντρα και γυναίκα και υπολογίζεται πως τάφηκαν περίπου το 3.800 π.Χ.».

Η New York Daily News έχει τίτλο: «Αιώνια αγάπη: Τα απομεινάρια ζευγαριού κλειδωμένου σε μια αγκαλιά 5.800 ετών ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα».

Η Daily Telegraph του Σύδνεϋ αναφέρει πως βρέθηκε «ζευγάρι κλειδωμένο σε αγκαλιά χιλιετιών», στην ιταλική RAI, η σπουδαία ανακάλυψη αναφέρεται ως «βρέθηκε ο τάφος αιώνιων εραστών».