Νέο ασφαλιστικό – Σε πανικό το Μαξίμου: Ψάχνει «δεκανίκι» για το ασφαλιστικό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει η κυβέρνηση καθώς αναζητά «συμμάχους» για να περάσει τα σκληρά μέτρα του ασφαλιστικού, ανησυχώντας και για πιθανή «θραύση» της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η πολυπόθητη συναίνεση που επιθυμούσε η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση αποδείχθηκε… μάταιη και τώρα το Μαξίμου εναποθέτει τις ελπίδες του για στήριξη των μέτρων που θα βυθίσουν περαιτέρω στη φτώχεια και την ανέχεια τους συνταξιούχους και θα ανατρέψουν τα δεδομένα για χιλιάδες εργαζομένους.

Όπως διεφάνη από τον πρώτο γύρο των επαφών που είχε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, κανένα κόμμα δεν είναι διαθέσιμο να στηρίξει το νέο ασφαλιστικό, ενώ αναναμένεται να εντατικοποιηθεί και το «ψυχολογικό μασάζ» στους βουλευτές του κόμματος, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν απώλειες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο μεν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τους εργοδοτικούς φορείς (ΣΕΒ, ΓΣΕΒEΕ, ΣΕΤΕ και ΕΣΕΕ )την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου αναζητώντας συναίνεση για την αύξηση των εισφορών. Αναμένεται δε να ζητήσει από τους εργοδοτικούς φορείς τις προτάσεις τους για το νέο ασφαλιστικό και να προτείνει αντισταθμιστικά μέτρα για την αύξηση των εισφορών, σε μια περίπτωση συμφωνίας με τους φορείς των εργοδοτών.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ήδη η ΓΣΕΒΕΕ έχει τοποθετηθεί αρνητικά για το ασφαλιστικό λέγοντας ότι το νέο ασφαλιστικό είναι Επικήδειος για τη ρευστότητα.

Ταυτόχρονα, οι δύο εμπλεκόμενοι υπουργοί, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Κατρούγκαλος αρχίζουν …τουρ στην Ευρώπη γι αυτό το θέμα.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα βρίσκεται στο Βερολίνο στις 9 και 10 Ιανουαρίου όπου θα έχει επαφές με στελέχη της Linke, αλλά και με εκπροσώπους συνδικάτων.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα παραβρεθεί σε συνάντηση χωρών- μελών του ΟΟΣΑ.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί Ευρωπαίους ομολόγους του, μεταξύ των οποίων και ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr