Τσίπρας: Το 2019 θα προκηρυχθούν οι 10.000 θέσεις εργασίας που "αδειάζουν" από τους ιερείς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha παραχωρεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για όλα τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα.

Πολιτεία και εκκλησία κάνουμε ένα βήμα πίσω για το καλό και των δύο, είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στον Alpha. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας μπαίνει μέσα όλη η αμφισβητούμενη περιουσία αλλά και η μη αμφισβητούμενη εθελοντικά. Σημείωσε ότι από αυτή την αξιοποίηση που θα προχωρήσει άμεσα, υπολογίζεται ότι έως περίπου το 2030 το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει πολύ μεγάλο μέρος ή το όλον της επιδότησης για τη μισθοδοσία των κληρικών.

«Δεν υπάρχει κανένα ιστορικό βήμα χωρίς αντιδράσεις, όταν πηγαίνεις σε έναν συμβιβασμό και οι δυο πλευρές πηγαίνουν ένα βήμα πίσω για να πάνε πολλά βήματα μπροστά», είπε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι στην ιστορία θα μείνουν τα βήματα μπροστά και όχι οι φωνές.

Αναφερόμενος στα θετικά της συμφωνίας με την Εκκλησία ανέφερε πως το πρώτο χειροπιαστό αποτέλεσμα θα είναι οι 10.000 νέες θέσεις εργασίας που θα προκηρυχθούν μέσα στο 2019.

Ο κ.Τσίπρας υποστήριξε πως τα χρήματα για την επιδότηση της εργασίας των ιερέων, θα προκύψει από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας που συμφωνήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως επί τρία χρόνια υπήρχαν συζητήσεις με την Εκκλησία για την αξιοποίηση της περιουσίας της και χαρακτήρισε «μικρό θαύμα» την επίτευξή της.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ανέφερε πως δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για απευθείας εκλογή του από τον λαό, γιατί τότε η Δημοκρατία θα έπρεπε να γίνει Προεδρική.

Δείτε live:

 

Πηγή: www.newsit.gr