Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα με 3,7%

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Εξακομματική βουλή» με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 25% έναντι 21,3% της ΝΔ, δηλαδή έχοντας μια διαφορά της τάξης του 3,7% «δίνει» ο νομός Λάρισας στη δημοσκόπηση που διενήργησε η V-POLITIS για λογαριασμό της larissanet.gr και της έντυπης Larissanet.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η οποία διεξήχθη την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου σε δείγμα 603 ατόμων σε ολόκληρο το νομό, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 25%, η ΝΔ 21,3% ενώ τρίτο κόμμα καταγράφεται το ΠΑΣΟΚ με 6,1%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,3%, το ΠΟΤΑΜΙ με 4,5 % και η Χρυσή Αυγή με 3,3%.

Στα ενδιαφέροντα της δημοσκόπησης το χαμηλό ποσοστό του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου (1,5%) και των ΑΝΕΛ (0,8%), ωστόσο το δείγμα της έρευνας είναι αστάθμιστο, χωρίς δηλαδή τις αναγωγές που πραγματοποιούνται για την τελική πρόθεση ψήφου. H «Τελεία» του Απ. Γκλέτσου λαμβάνει 0,7% και η ANT.AΡ.ΣΙ.Α. 0,5% στο νομό Λάρισας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το 13% των ψηφοφόρων της συγκεκριμένης δημοσκόπησης στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δηλώνουν αναποφάσιστοι, πράγμα που σημαίνει πως όλα είναι ρευστά, ενώ το ίδιο ποσοστό, αν υπολογίσει κανείς και όσους δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν ή θα επιλέξουν λευκό και άκυρο, ανέρχεται στο τεράστιο 29,5%(!), ενώ 6,1% δεν θέλησαν να απαντήσουν.

Ποια τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης;

Ποιος είναι ο κρίσιμος παράγοντας που δημιουργεί τη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου;

Ποια τα δυνατά και αδύνατα σημεία των κομμάτων στο νομό;

Ποιος ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών;

Οι απαντήσεις στην έντυπη Larissanet της ερχόμενης Παρασκευής.

Πηγή: larissanet