Επαφές Σαμαρά για TAP – Cosco

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με αντιπροσωπεία της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν αναμένεται να συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.


Ο αγωγός TAP που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει στην Ιταλία, μέσω Αλβανίας, υποστηρίζεται από την ελληνική κυβέρνηση η οποία ελπίζει να «κλειδώσει»  η συμφωνία το συντομότερο, δηλαδή ως το τέλος του μήνα.

Την περασμένη εβδομάδα έκλεισε και η τελευταία εκκρεμότητα με τον ΤΑΡ, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας φιλοξενούσας χώρας, η επίσημη υπογραφή της οποίας θα γίνει αύριο στις 18.30 σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Στην αντιπροσωπεία του Σαχ Ντενίζ περιλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη της ΒΡ και της αζέρικης εταιρείας φυσικού αερίου SOCAR.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί επίσης, μαζί με στελέχη της κυβέρνησης, και με τον ισχυρό άνδρα της Cosco Group, Captain Wei Jiafu, ο οποίος αναμένεται στις 18:00 στο Νέο Ικόνιο για τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της προβλήτας ΙΙΙ.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει, τέλος, συνάντηση με τους επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το σχέδιο τους να προχωρήσουν στη σύσταση μιας εταιρείας για την κοινή χρήση κεραιών και υποδομών δικτύου.