Επανασύνδεση για το καστ του «Νονού» 45 χρόνια μετά (BINTEO)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ιστορίες από τα παλιά, νοσταλγία, κινηματογραφικές στιγμές με συναδέλφους στο πλατό μοιράστηκε το καστ της θρυλικής ταινίας «Νονός» του Φράνσις Φορντ Κόπολα καθώς αποφάσισαν να κάνουν επανασύνδεση έπειτα από 45 χρόνια που βγήκε η ταινία στους κινηματογράφους.

[g_youtube v="HWqKPWO5T4o{/youtube}
Μεγάλος απών ο Μάρλον Μπράντο… ίσως η σημαντικότερη φυσιογνωμία που πέρασε όχι μόνο από τον «Νονό» αλλά και από τον παγκόσμιο κινηματογράφο. H φράση που είχε πει ως Δον Βίτο Κορλεόνε «I’m going to make him an offer he can’t refuse» (Θα του κάνω μια προσφορά την οποία δεν μπορεί να αρνηθεί), ψηφίστηκε ως η δεύτερη πιο αξιομνημόνευτη φράση στην ιστορία του κινηματογράφου. 

{youtube}i96VS_z8y7g{/youtube}

Το παρών ωστόσο έδωσαν οι επίσης σπουδαίοι ηθοποιοί Αλ Πατσίνο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ρόμπερτ Ντυβάλ, Νταϊάν Κίτον, Τζέιμς Κάαν, που ο καθένας με τον ρόλο και την παρουσία του συμπλήρωσε ένα κομμάτι στη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε ο «Νονός».

{youtube}KjNe9fuqQ8o{/youtube}

Τη βραδιά διοργάνωσε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο πλαίσιο της λήξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca όπου οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τα δύο μέρη του αριστουργήματος του Κόπολα σε μία εκδήλωση εννέα ωρών.

{youtube}p2bUTp59a8M{/youtube}

Ο Κόπολα ήταν νεαρός σκηνοθέτης, ο Αλ Πατσίνο άγνωστος θεατρικός ηθοποιός και το σενάριο του Πούτζο δεν ενέπνεε τους ανθρώπους του στούντιο ότι θα γινόταν παγκόσμια κινηματογραφική επιτυχία. «Ήμουν απογοητευμένος όταν διάβασα το βιβλίο του Μάριο Πούτζο γιατί ήταν πολύ μεγάλο» τόνισε ο Κόπολα ενθυμούμενος εκείνη την εποχή και την αρχή του πρότζεκτ του.

{youtube}LYuE2RdCqqM{/youtube}

Ο Κόπολα φέρεται να έδωσε μάχη για να φέρει τον Πατσίνο ως Μάικλ Κορλεόνε στην ταινία του καθώς θεωρούσε ότι θα ήταν ιδανικός για τον ρόλο του. Ο ίδιος ο Πατσίνο ήταν σκεπτικός. «Δεν νομίζω ότι είναι και τόσο ωραίος ρόλος»  του είχε πει ενώ αυτή η ταινία τον έκανε παγκοσμίως γνωστό και του απέφερε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Επέμενε μάλιστα ότι ο Σόνι Κορλεόνε ήταν ο ήρωας που έπρεπε να υποδυθεί., τον οποίο είχαν αναθέσεις στον Τζέιμς Κάαν. Ο Ντε Νίρο που υποδύθηκε τον Δον Βίτο Κορλεόνε στο δεύτερο μέρος της ταινίας είχε περάσει από οντισιόν για τον ρόλο του Σόνι επίσης.

«Αυτή θα είναι η χειρότερη ταινία» επέμενε ο Πατσίνο μέχρις ότου ο Κόπολα του έδειξε σκηνές από την ερμηνεία του για να πάρει τα πάνω του.

{youtube}TpmlJwIR3co"]

Η Νταάν Κίτον είδε για πρώτη φορά τις ταινίες πρόσφατα και δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις επιλογές του Κόπολα. «Είμαι μία προς μία… Τόσο ασυνήθιστο!» αναφωνεί.