Αισιόδοξη η μητέρα της Μυρτώς: Είδαμε για πρώτη φορά φως στο τούνελ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα χρόνο μετά μετά την άγρια κακοποίηση της Μυρτώς στην Πάρο, το πρώτο χαμόγελο αισιοδοξίας...

Η 16χρονη Μυρτώ συνεχίζει τον αγώνα της στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται της με φανερά σημάδια βελτίωσης γεμίζοντας με αισιοδοξία τη μητέρα της αλλά και όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα που δεν έχουν φύγει λεπτό από κοντά της.

«Το μυαλό του παιδιού μου λειτουργεί, κουνάει το χέρι απαντώντας στις ερωτήσεις μου. Σαν μηχανικά, αλλά το κουνάει, ανταποκρίνεται. Είδα για πρώτη φορά φως στο τούνελ» αναφέρει η μητέρα της σε σαββατιάτικη εφημερίδα.

Η νεαρή κοπέλα η ιστορία της οποίας έχει συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ σε λίγες μέρες για να υποβληθεί σε ορισμένες ειδικές εξετάσεις.

Για πέντε μήνες περίπου ήταν σε φυτική κατάσταση. Διασωληνωμένη, χωρίς να δίνει σημάδια ότι ακούει ή αισθάνεται, καθώς από την πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε από τον 21χρονο Πακιστανό υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο κρανίο. Από την ημέρα που διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό η κοπέλα έχει παρουσιάσει σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς σημαντική βελτίωση.

«Με το ειδικό πρόγραμμα θεραπείας που εφαρμόζεται στον Ευαγγελισμό, εκτιμήσαμε ότι στο σημείο προόδου που έχει φτάσει η Μυρτώ θα ήταν επωφελές να είχε μία εναλλακτική προσέγγιση από ένα άλλο ιατρικό κέντρο, εξειδικευμένο στη βελτίωση του επιπέδου συνείδησης ασθενών έπειτα από κάκωση. Το πιο πιθανό είναι να διακομιστεί στο Κέντρο Αποκατάστασης Σπόλτιν στη Βοστώνη που ανήκει στο Χάρβαρντ» ανέφερε ο καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δαμιανός Σακάς.