ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βόμβα οδηγεί στην απομάκρυνση 50.000 πολιτών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια γιγαντιαία επιχείρηση απομάκρυνσης έχει αρχίσει να στήνεται στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης καθώς την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να απομακρυνθούν πάνω από 50.000 κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να εξουδετερωθεί μια βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε σε βάθος πέντε μέτρων, σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το seleo.gr, η βόμβα, το βάρος της οποίας ξεπερνά τα 250 κιλά, είχε ανακαλυφθεί την προηγούμενη εβδομάδα σε βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου 90 και οι εργασίες εξουδετέρωσής της σταμάτησαν, καθώς το μέγεθός της ήταν μεγαλύτερο από όσο περίμεναν τα αρμόδια κλιμάκια.

Μάλιστα, οι εργάτες που άνοιγαν τρύπα για τη νέα δεξαμενή στο κατάστημα υγρών καυσίμων φαίνεται πως ήταν πολύ τυχεροί, καθώς το σκαφτικό μηχάνημα δεν «άγγιξε» τη βόμβα για τέσσερα χιλιοστά!

Ήδη τρεις δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ετοιμάζονται για μαζική εκκένωση μιας περιοχής που θεωρείται από τις πλέον πυκνοκατοικημένες της πόλης.

Η επιχείρηση θα αρχίσει το μεσημέρι της Κυριακής (12/02/2016) και αναμένεται να κρατήσει λίγες ώρες. «Όλα θα πάνε καλά, απλά θέλει την οργάνωση. Για να είμαστε σίγουροι θα υπάρχει απομάκρυνση των κατοίκων σε ακτίνα δυο χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβας. Μπορεί να είναι 50.000 αλλά και περισσότεροι κάτοικοι, γιατί δεν πρόκειται για αραιοκατοικημένη περιοχή. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου», δήλωσε από την πλευρά της η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου.

«Θεωρήσαμε ότι καλύτερη ημέρα είναι η Κυριακή, που είναι κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα. Λόγω της ημέρας θα είναι πιο εύκολη η μετακίνηση των πολιτών από τα σπίτια τους. Ψάχνουμε λεωφορεία που θα μετακινήσουν τον κόσμο και που θα τους πάνε», πρόσθεσε η ίδια.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη (07/02/2017) αναμένεται να συνεδριάσει ξανά η Διεύθυνση Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα ανακοινωθούν οι δρόμοι απ’ όπου θα πρέπει οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και ο τελικός σχεδιασμός της επιχείρησης.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr