Βάσεις 2016: Κάτω από τα 18.000 μόρια πολλές «πρωτοκλασάτες» σχολές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με τρεις ταχύτητες αναμένεται να κινηθούν οιβάσεις 2016 εισαγωγής για τα περιζήτητα τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ πολλές πρωτοκλασάτες σχολές θα βρεθούν κάτω από το όριο των 18.000 μορίων.

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων 2016 θα έχουν θα έχουν στην διάθεση τους  τα αποτελέσματα των βάσεων μεταξύ 22 και 26 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Έθνος» με την τελευταία επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων και λίγες ημέρες πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας, φαίνεται πως η πορεία των βάσεων θα ακολουθήσει διαφορετικές κατευθύνσεις για συγκεκριμένες ομάδες σχολών.

Σε γενικές γραμμές, θα υπάρξει «ελεύθερη πτώση»  σε όλες τις υψηλόβαθμες σχολές με εξαίρεση μόνο τις Ιατρικές σχολές. Η πτώση θα αφορά περισσότερο σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, Πολυτεχνικές, Οικονομικές και Πληροφορικής και υπολογίζεται περίπου από 150 ως και 200 μόρια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αναμένεται και μείωση στα μόρια εισαγωγής που θα ξεπεράσει τα 500.

Οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές αναμένεται να διατηρηθούν στα επίπεδα του περασμένου έτους με μικρές αυξομειώσεις, ενώ ανοδικά θα κινηθούν οι Ιατρικές Σχολές και τα παραϊατρικά τμήματα των ΤΕΙ.