5.000€ επιδότηση για να φτιάξεις το δικό σου e-shop: Ποιοι οι δικαιούχοι, πως θα κάνεις αίτηση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του «MEGA» και την εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA». Μεταξύ άλλων, ο ίδιος ανέφερε στις δηλώσεις του πως το πρώτο δεκαήμερο του 2021 αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις επιδότησης 5.000 ευρώ για τη δημιουργία e-shop. Αναλυτικότερα:

Νίκος Παπαθανάσης: Οι δηλώσεις του

Για την είδηση σχετικά με την επιδότηση, μίλησε ο υπουργός στο Mega. Υποστήριξε πως το πρόγραμμα ξεκινά στις αρχές του Ιανουαρίου. Αφορά την επιδότηση 5000 ευρώ για την κατασκευή e-shop. Σκοπός είναι να βοηθηθούν τα καταστήματα που μέχρι στιγμής δεν έχουν τη δυνατότητα διαδικτυακών παραγγελιών.

Η χρηματοδότηση καλύπτει το 100% της δαπάνης για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος και αναμένεται να αφορά αποκλειστικά τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, καθώς ο κλάδος των υπηρεσιών καλύπτεται από την υφιστάμενη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία σύμφωνα με το espa.io θα μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

Το ποσό των 5000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση, που πρόκειται να επιδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατασκευή e-shop είναι μέρος από 80.000.000ευρώ. Επένδυση εξαιρετικά υψηλή, γεγονός που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα ψηφιακής αναβάθμισης σε τουλάχιστον 16.000 ιδιοκτήτες καταστημάτων.

O ΝίκοςΠαπαθανάσης υπογράμμισε ακόμη πως, «δε θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις».

Ν. Παπαθανάσης: Ακολουθεί βίντεο από τις δηλώσεις του στην τηλεόραση του «MEGA» και την εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA»

ΠΗΓΗ: https://www.enimerotiko.gr/