ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Έκλεισε ο βόρειος λιμενοβραχίονας – Έκαναν βόλτα 2.000 άτομα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι βόλτες στον βόρειο λιμενοβραχίονα του Ηρακλείου απαγορεύτηκαν, με απόφαση του λιμεναρχείου, καθώς τις τελευταίες ημέρες «δημιουργούνταν προϋποθέσεις συνωστισμού».

Ο καλός καιρός τα τελευταία 24ωρα είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να επιλέξουν το συγκεκριμένο σημείο στο Ηράκλειο για μια βόλτα, ή για σωματική άσκηση. Μάλιστα ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμης Δουβής, έκανε λόγο για ταυτόχρονη παρουσία 2.000 ατόμων. Έτσι, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν διασπορά του κορωνοϊού, το λιμεναρχείο αποφάσισε να κλείσει ο βόρειος λιμενοβραχίονας του Ηρακλείου.

«Ο λιμενοβραχίονας έκλεινε με τη δύση του ηλίου και ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με τη συνεργασία των πολιτών. Τις τελευταίες δύο ημέρες, όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά, καθώς υπήρξε στιγμή που στον λιμενοβραχίονα κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα 2.000 άτομα», δήλωσε ο κ. Δουβής στο ΑΠΕ.

«Αποφασίσαμε να κλείσουμε τον λιμενοβραχίονα, προκειμένου να προστατεύσουμε τον κόσμο καθώς δημιουργούνταν προϋποθέσεις συνωστισμού», συμπλήρωσε. «Ο λιμενοβραχίονας είναι ένα σημείο όπου ο κόσμος συνηθίζει να περπατάει, όμως αυτή τη στιγμή είναι κάτι που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αφού έχει τέτοια μαζικότητα», κατέληξε.

Η απαγόρευση εισόδου τέθηκε σε ισχύ από χθες στις 12:00 και θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αναφέρεται η σχετική ανακοίνωση του λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμένα εφόσον η μετακίνησή τους πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και εφόσον δεν θίγονται τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και αποφάσεις αναφορικά με τη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση.